Gori Istanbul, stigao je "Specijalni" - Fener spektakularno dočekao Murinja FOTO/VIDEO

"Duboko sam osjetio ljubav koju ste pokazali od trenutka kada je moje ime povezano sa Fenerbahčeom. Uglavnom, tu ljubav trener dobije nakon pobjeda i titula, ali ja sam je već doživio - ta ljubav je velika odgovornost za mene", rekao je novi trener turskog velikana

13657 pregleda 77 reakcija 5 komentar(a)
Murinjo na stadionu Šukru Sarakoglu, Foto: Reuters
Murinjo na stadionu Šukru Sarakoglu, Foto: Reuters

Specijalan doček za "Specijalnog" - Istanbul je na nogama, Fenerbahče i njegovi navijači učinili da se Žoze Murinjo već na prvom koraku u Turskoj osjeća veličanstveno.

Čuveni Portugalac novi je trener Fenera, a njegovo predstavljanje bio je spektakularno.

Od slijetanja na aerodrom u najvećem gradu Turske, preko helikoptera koji ga je doveo na stadion do fešte navijača sa "Šukru Sarakoglua"...

"Duboko sam osjetio ljubav koju ste pokazali od trenutka kada je moje ime povezano sa Fenerbahčeom. Uglavnom, tu ljubav trener dobije nakon pobjeda i titula, ali ja sam je već doživio - ta ljubav je velika odgovornost za mene", rekao je Murinjo na improvizovanoj pres konferenciju na stadionu Fenera.

Štampa u Turskoj bila je jedinstvena pred dolazak "Specijalnog" - "Ovo je Murinjov dan", bili su najčešći naslovi, prenosi TRT spor.

Fenerbahče je 29 puta bio šampion Turske, najviše od svih, ali posljednji put prije deset godina - zbog toga svi u žuto-plavom dijelu Istanbula vjeruju da će upravo čovjek koji je dva puta osvajao Ligu šampiona konačno donijeti titulu.

Veliki Portugalac na početku karijere bio je najbolji trener planete, kada je sa Portom i Interom pokorio Evropu.

Sa "nerazurima" je 2010. osvojio "tripletu", a do domaćih trofeja stizao je i sa Čelsijem i Realom. Posljednja dva velika pehera do kojih je stigao bili su Liga Evrope sa Mančester junajtedom (2017) i Liga konferencija sa Romom (2022).

Prvi put od kad je 2004. iz Porta stigao u Čelsi neće voditi ekipu iz pet najjačih liga, ali i Fener bi mogao da bude veliki izazov...

"Mislim da sam trenutno na najboljem mjestu na svijetu, na mjestu gdje se osjeća nevjerovatna strast za fudbalom", nagasio je Murinjo.

Ludnica u Turskoj tek je krenula...

Bonus video: