Crna Gora želi treću pobjedu

Ženska fudbalska reprezentacija od 19 sati gostuje Andori u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

6500 pregleda 2 komentar(a)
Armisa Kuč je u prva tri kola postigla tri gola, Foto: FSCG
Armisa Kuč je u prva tri kola postigla tri gola, Foto: FSCG

Ako želi da kruniše bod koji je osvojila u petak u Herakionu protiv Grčke, ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore mora da opravda ulogu favorita u Andori.

Izabranice Mirka Marića čeka duel četvrtog kola C3 grupe kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a u prva tri su osvojile sedam bodova - savladale su večerašnjeg protivnika pod Goricom (6:1), onda i Farska Ostrva 5:1, prije remija sa Grkinjama - 2:2.

- Unaprijed dobijene utakmice su najteže. Nismo toliko snažni da bismo olako ušli u utakmicu protiv bilo kog protivnika, pa ni Andore. I taj prvi meč pod Goricom je pokazao šta može da se dogodi ako ne budemo na maksimumu od prvog minuta. Vodlili smo tada 2:0, a onda primili gol i zakomplikovali sve. Srećom, u nastavku smo pokazali drugo lice i došli do ubjedljive pobjede - rekao je Marić.

Duel sa Andorom počinje u 19 sati.

- Cilj nam je da se nametnemo od početka. Rani gol bi otvorio put ka pobjedi, ali važno je i strpljenje. Očekujemo defanzivnu Andoru, a nije lako probiti odbranu u kojoj je često 10 igračica. Zbog toga je važno i da ne uđemo u nervozu ako ne iskoristimo neke šanse. Sigurno će ih biti, samo je bitno da sačuvamo mirnoću - istakao je Marić.

Nakon večerašnje utakmice našu selekciju čekaju još mečevi sa Farskim Ostrvima u gostima i Grčkom kod kuće 12, odnosno 16. jula.

Plasman u baraž za Euro izboriće prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Bonus video: