Mbape je konačno srećan: PSŽ mi je prošlog ljeta u lice rekao da neću igrati, sada sam u klubu iz snova

"Spasili su me Luis Enrike (trener) i Luiš Kampoš (sportski direktor), zbog toga sam uvijek govorio da sam im zahvalan

16306 pregleda 7 komentar(a)
Mbape, Foto: Reuters
Mbape, Foto: Reuters

Priča koja je trajala nekoliko godina i koja je iz ljeta u ljeto mnogima postajala i dosadna konačno je završena - srećnim krajem po Kilijana Mbapea i Real Madrid.

Od juče je zvanično da će jedan od najboljih fudbalera planete od naredne sezone nositi dres najvećeg kluba na svijetu, a konačno je o svemu govorio i francuski majstor.

Prije svega o reakciji njegovog bivšeg kluba Pari Sen Žermena nakon što je prošlog ljeta najavio odlazak sa "Parka prinčeva", a potom, ipak, potpisao novi ugovor.

"PSŽ mi je na početku sezone u lice rekao da više neću igrati - spasili su me tada Luis Enrike (trener) i Luiš Kampoš (sportski direktor), zbog toga sam uvijek govorio da sam im zahvalan", ispričao je Mbape na pres konferenciji francuske reprezentacije koja se priprema za Evropsko prvenstvo.

Jednu stvar, ipak, je želio da naglasi...

"Nisam bio nesrećan u PSŽ-u, kad bih to rekao 'pljunuo bih u tanjir iz kojeg sam jeo'. Da, postojale su stvari koje su me činile nesrećnim, ali neke stvari ne želite da drugi vide - bio sam vođa ekipe, a nijedan igrač ne bi slijedio nekoga ko je nesrećan i depresivan", kaže Mbape.

Sada je konačno dočekao da obuče bijeli dres - onaj koji je sanjao od djetinjstva.

"Sada sam srećan, mislim da se sve vidi na mom licu... A, srećan igrač može da igra mnogo bolje nego do sada", istakao je Francuz.

Od Reala je dobio višegodišnji ugovor.

"Igraću za klub iz snova - dres Real Madrida nosiću najmanje pet godina", zaključio je Mbape.

Bonus video: