Crnogorke preletjele Pirineje - Armisa Kuč i drugarice još jednom napunile mrežu Andore

Naše fudbalerke upisale novu pobjedu (5:1) u C3 grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i nastavile put ka baražu

5219 pregleda 182 reakcija 2 komentar(a)
Fudbalerke Crne Gore tokom prvog duela sa Andorom, Foto: FSCG
Fudbalerke Crne Gore tokom prvog duela sa Andorom, Foto: FSCG

Nismo toliko snažni da bismo olako ušli u utakmicu protiv bilo kog protivnika, pa ni Andore, poručio je selektor fudbalerki Crne Gore Mirko Marić pred duel u Pirinejima.

Njegovo djevojke su ga poslušale, opuštanja nije bilo, ali i pokazale da su, ipak, mnogo jače od Andore.

Naš nacionalni nastavlja put ka baražu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Slađana Bulatović i drugarice još jednom su ubjedljivo savladale autsajdera C3 grupe - 5:1.

Crna Gora je tako na pravi način krunisala veliki bod protiv Grčke u gostima do kojeg je stigla prije pet dana (2:2).

Da neće biti puno problema u Andora la Velji, kao što ih nije bilo ni u Podgorici (6:1), naše dame su nagovijestile već nakon šest minuta - preko tandema Jelena Karličić - Armisa Kuč.

"Desetka" Crne Gore je sjajno ubacivala sa desne strane, a fudbalerka turskog Fomgeta tresla mrežu - za 1:0 nakon smušenosti odbrane domaćina, a za 2:0 majstorski.

Jedini gol Andora je postigla četiri minuta kasnije kada je Erika Gonsalves šutirala iz daljine, a naša golmanka Anastasija Krstović slabo reagovala.

Taj pogodak kao da je malo usporio Marićeve izabranice, pa su se probudile nakon dvadesetak minuta kada je Medina Dešić iskoristila novu zbunjenost Andorki i povećala na 3:1.

Crnogorke su kontrolisale dešavanja na terenu i u nastavku, a sa dva brza gola (u 56. i 58. minutu) završile posao u Andori - najprije je pogodila Jasna Đoković iz kontranapada u koji je lansirala Medina Dešić, a potom i kapitenka Bulatović iz voleja.

Narednu utakmicu Crna Gora igra 12. jula protiv Farskih Ostrva, a četiri dana kasnije na kraju ovog kruga kvalifikacija u meču odluke dočekaće Grčku.

Ukoliko naše dame prođu dalje očekuju ih dva kruga braža - najprije protiv rivala iz B lige, a potom i protiv nego iz najjačeg A društva.

Put do Eura je paklen, ali najvažnije je da fudbalerke naše zemlje nastavljaju da rastu iz utakmice u utakmicu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: