Srbija bez prave igre i pred Euro, Iličićeva klasa je vječna, Turska se odbranila u Bolonji

Austrija prelako otvarala odbranu Srbije za pobjedu od 2:1

10243 pregleda 3 komentar(a)
Baumgartner slavi pored Maksimovića na Ernst Hapelu, Foto: Reuters
Baumgartner slavi pored Maksimovića na Ernst Hapelu, Foto: Reuters

Pripreme za Evropsko prvenstvo polako se zahuktavaju, a večeras su prve test mečeve imali Srbija, Austrija, Slovenija, Italija, Turska, Portugal, Mađarska, Švajcarska i Rumunija.

Neubjedljive partije koje Srbiju prate još od Mundijala u Kataru nastavile su se i u pretposljednjoj provjeri pred Euro 2024 - ekipa Dragana Stojkovića poražena je od još jednog učesnika kontinentalnog šampionata Austrije.

U Beču je bilo 2:1, a domaćin je do pobjede na "Ernst Hapelu" stigao za tri minuta (u 10. i 13) kada su Austrijanci lagano "otvarali" odbranu "orlova", a Patrik Vimer i Kristof Baumgartner pogodili za 2:0.

Momci Ralfa Ragnika očigledno su već spremni za turnir u Njemačkoj, dok je Srbija koliko-toliko utisak popravila do kraja utakmice zahvaljujući pogotku Strahinje Pavlovića.

Od bivših jugoslovenskih republika koje će igrati na Euru pobjedu je sinoć upisala Hrvatska, a danas je to uradila i Slovenija, koje će na Evropskom prvenstvu igrati upravo protiv Srbije.

"Zmajčeki" su na "Stožicama" dočekali Jermeniju i slavili sa 2:1.

Ekipa Matjaža Keka vodila je golom Jana Mlakara, izjednačio je Varazdat Harojan, da bi klasu po ko zna koji put pokazao vječni Josip Iličić koji je majstorski pogodio za pobjedu Slovenije.

Zanimljiv duel očekivao se u Bolonji, ali na kraju su i Italija i Turska ostali dužni navijačima na "Dal'Ari" - 0:0.

Vinćenco Montela je dobro znao kako da se odbrani od svoji zemljaka, dok su Lućano Spaleti i "azuri" večeras pomalo podsjetili na Italiju koja se mučila u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru i za ovo Evropsko prvenstvo.

U svakom slučaju zadovoljniji su Turci, koji će od septembra biti rival Crne Gore u Ligi nacija, a koji su pokazali i da će imati šta da kažu u Njemačkoj u grupi sa Portugalom, Gruzijom i Češkom...

Švajcarci su se golovima Stevena Cubera, Zekija Amdunija, Nika Elvedija i Džerdana Šaćirija zagrijavali protiv Estonije (4:0), Portugal je na krilima Rubena Dijaša, Dioga Žote i Bruna Fernandeša (dva pogotka) sa 4:2 savladao Finsku, dok je poraz upisala Mađarska.

Bolja od Dominika Soboslaija i društva bila je Irska (2:1) - Ostrvljani su vodili golom Seltikovog majstora Adama Ajde, izjednačio je Adam Lang, a pobjedu domaćinu u 92. minutu donio je Troj Parot.

Belgija će se sjutra za Euro pripremati protiv Crne Gore, a njen rival u grupi na šampionatu kontinenta Rumunija noćas je igrao protiv Bugarske.

U okršaju komšija nije bilo golova, a Rumuni su stigli i da promaše penal - u 51. minutu sa bijele tačke nije bio precizan Denis Man.

Bonus video: