Poraz u Briselu: Sokoli zahvaljujući Šarkiću izbjegli kanonadu, pa pokazali da mogu da igraju i sa Belgijom

Dva lica Crne Gore na stadionu "Kralj Boduen" i poraz od Belgije 2:0

40071 pregleda 47 reakcija 47 komentar(a)
Osmajić u dueliu sa odbranom Belgije, Foto: FSCG
Osmajić u dueliu sa odbranom Belgije, Foto: FSCG
Ažurirano: 05.06.2024. 23:03h
Završeno
22:52h

"Sokoli" su se u paklu "crvenih đavola" kuvali tokom prvih 45 minuta, zahvaljujući čudesnim odbranama Matije Šarkića na odmor otišli sa samo jednom loptom u svojoj mreži, a onda su u nastavku - bez obzira na poraz - pokazali da mogu da igraju i protiv najjačih...

Fudbaleri Crne Gore poraženi su sa 2:0 od Belgije u prijateljskom meču u Briselu, koji je donio dva različita lica selekcije Roberta Prosinečkog.

sofa
foto: Sofascore

Luj Openda i Johan Bakajoko bili su neuhvatljivi za odbranu Crne Gore u prvom dijelu, Janik Karasko je imao mnogo šansi, ali je Šarkić u zemlji u kojoj je odrastao pokazao kakva je klasa od golmana.

O njegovim odbranama dugo će pričati, ali i o neprepoznatljivoj igri Crne Gore u tom dijelu.

Ipak, kada su sve preživjeli, "sokoli" su gol primili iz greške u 44. minutu - Edvin Kuč je loše vratio loptu ka Šarkiću, naš golmam uspio da je odbije, ali samo do Kevina de Brujnea... Maestro Belgije sa tridesetak metara je pogodio nebranjenu mrežu i uljepšao svoj 100. nastup za "đavole".

I kada su se mnogi pribojavali drugog dijela, Prosinečki je odlučio da ništa ne mijenja, ali u drugom dijelu kao da je na teren izašao drugi tim...

Pokušali su Stevan Jovetić i Nikola Krstović, a najveću šansu imao je Milutin Osmajić koji je "progutao" Akeksa Vicela, ali je njegov udarac odbranio Koen Kastels.

Iako je Domeniko Tedesko početkom nastavka promijenio čak šest igrača to ne umanjuje bolju igru Crne Gore, jer su ušli takođe majstori poput Žeremija Dokua i Leandra Trosara.

Drugi je upravo sa penala u 93. minuti postavio konačnih 2:0, u trenucima kada je Crna Gora imala igrača manje nakon isključenja večeras veoma dobrog Miloša Brnovića.

22:25h

Kraj - poraz Crne Gore od Belgije (2:0) iako je u drugom poluvremenu bilo dosta dobrih stvari u igri naše selekcije.

22:24h

93. minut: GOL, 2:0 za Belgiju - siguran sa bijele tačke bio je Leandro Trosar.

22:23h

91. minut: Penal za Belgiju, Bakić je neoprezno faulirao Dokua.

22:19h

88. minut: Crna Gora će do kraja igrati sa igračem manje - drugi žuti karton nakon starta nad Fermerenom dobio je Brnović.  

22:18h

86. minut: Mijenja Prosničke i napad - izašli su Krstović i Osmajić, a ušli Mugoša i Bakić.

22:16h

85. minut: Nešto mirniji dio utakmice, a najzanimljivije detalje iz Brisela možete pogledati na ovom LINKU

22:01h

70. minut: Nove izmjene kod Crne Gore - teren su napustili Jovetić i Vešović, a ušli su Kosović i Marko Vukčević.

21:59h

66. minut: Nastavljaju sokoli sa napadima - Krstović je majstorski zaobišao Debasta, plasirao u dalji ugao, ali je lopta otišla pored gola.

21:56h

65. minut: Novi pokušaj Crne Gore - Brnović koji igra dobar meč je prošao po desnoj strani, ubacio na ivicu kaznenog prostora, Jovetić je propustio loptu, a Jovović iz dobre pozicije šutirao preko gola. 

21:55h

61. minut: Prve izmjene Prosinečkog - izasli su Kuč i Camaj, a ušli Marko Bakić i Vladimir Jovović.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG
21:52h

60. minut: Kakva šansa za Crnu Goru - Milutin Osmajić je "progutao" Aksela Vicela išao je sam ka golu Belgije, ali je njegiv dobar šut malo iskosa zaustavio Kastels. 

21:48h

57. minut: Potpuno drugačija igra u nastavku - pokušao je i Krstović.

21:42h

50. minut: Mnogo bolja Crna Gora u nastavku - Brnović je oduzeo loptu Fermerenu, ona je stigla do Jovetića, ali je vezista Atletika faulirao našeg kapitena na 20 metara od gola.

Iz slobodnog udarca Jovetić je dobro pokušao, ali je odbranio Kastels. Nakon udarca iz ugla pokušao je i Osmajić, ali je njegov udarac završio pored gola.

21:40h

47. minut: Konačno koliko-toliko dobar pokušaj Crne Gore - Jovetić je uhvatio volej, ali je lopta završila pored gola.

21:37h

Krenulo je drugo poluvrijeme...  Čak šest izmjena izvršio je Tedesko - izašli su Faes, Karasko, Bakajoko, Menije, De Brujne i Onana, a ušli Vicel, Lukebakio, Mangala, Kastanj, Trosar i Doku.

21:24h

Završeno je prvo povrijeme - veoma loša Crna Gora, toliko da 1:0 za Belgiju čak i dobro zvuči.

21:18h

44. minut: GOL - preživjela je mnogo toga Crna Gora u prvom dijelu, a onda je primila gol nakon greške, pogodio je Kevin de Brujne.

Kuč je loše vratio loptu ka Šarkiću, naš golman  je uspio da do nje stigne prije Opende, ali je dodao pravo u noge De Brujneu koji je sa tridesetak metera pogodio nebranjenu mrežu Crne Gore.

Gol kapitena Belgije pogledajte OVDJE.

21:13h

38. minut: Šarkić nastavlja sa čudima... Crna Gora je konačno imala makar korner, ali iz svega je krenula kontra Belgije, Openda je bio sam sa našim golmanom, ali je čuvar mreže Milvola još jednom sačuvao mrežu.

21:08h

34. minut: Ponovo je Šarkić bio bolji od Karaska - naš golman "skinuo" je novi zicer nekadašnjem fudbaleru Atletiko Madrida.

Bonus video: