Minifudbal: Crna Gora se vratila u velike priče, sa Francuskom za polufinale Eura

Četvrtfinali duel naša selekcija igra večeras od 18.30h

5125 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje Crnogoraca nakon pobjede nad Poljskom, Foto: EMF
Slavlje Crnogoraca nakon pobjede nad Poljskom, Foto: EMF

Crna Gora se nakon osam godina vratila u velike minifudbal priče - naš nacionalni tim je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, momci Dejana Raspopovića večeras (18.30h) protiv Francuske jurišaju na polufunale.

"Crveni" su se među osam najboljih na turniru u Sarajevu plasirali nakon sjajne igre i ubjedljive pobjede protiv Poljske (4:2).

Crna Gora je preko Rijada Derviševića, Miloša Pejakovića i Ivana Mijuškovića vodila 3:0, Poljska je uspjela da smanji, ali je Mijušković majstorijom sa pola terena pogodio za 4:1 i već tada riješio pitanje pobjednika.

Do kraja Poljaci su posljednjim trenucima meča uspjeli samo da ublaže poraz.

"Momci su ponovo prevazišli svoje mogućnosti - odigrali smo fantastično i pametno i vidjeli da ova generacija ima potencijal za mnogo više nego što su nam predviđali kada smo krenuli u Sarajevo", istakao je selektor Raspopović.

Francuska?

"Idemo jako, do kraka", kratko je dodao Raspopović.

Najveći uspjeh Crna Gora je na minifudbal šampionatu Evrope napravila 2012. kada je u tim godinama neprikosnovene Rumunije bila viceprvak kontinenta. Posljednji put četvrtfinale je igrala 2016. u Mađarskoj kada je stigla i do polufinala.

Bonus video: