Drugo poluvrijeme iz Belgije daje nadu: „Sokoli” žele pravih 90 minuta protiv Gruzije

„Možemo da igramo protiv bilo koje reprezentacije. To su pokazale i prethodne kvalifikacije, dobri smo igrači i ne treba ničega da se bojimo. I drugo poluvrijeme u Belgiji je to pokazalo - možemo da igramo kroz pas, da napadnemo i stvaramo šanse”, kaže defanzivac Slobodan Rubežić

13569 pregleda 11 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Crnogorski fudbaleri su imali mnogo problema u prvom poluvremenu u Belgiji, nisu mogli da pariraju moćnom rivalu, nisu mogli praktično da iznesu loptu na polovinu protivnika koji je u tih 45 minuta stvorio šest ili sedam sjajnih prilika...

Jednu je iskoristio, i to poslije greške Edvina Kuča (gol Kevina de Brujnea u finišu), a onda je u nastavku i Crna Gora pokazala da nije u Brisel došla da samo posmatra šta radi jedna od najboljih selekcija u Evropi.

I bitno je popravila utisak, pa je do sredine drugog poluvremena možda i zaslužila izjednačenje poslije nekoliko opasnih pokušaja i šanse nad šansama koju nije iskoristio Milutin Osmajić.

Konačnih 2:0 ne djeluju loše, ali je čak i taj drugi pogodak Belgijanaca (iz penala u 93. minutu) mogao da se izbjegne.

Utisak je svakako isti - „hrabri sokoli” su preživjeli kanonadu prije nego su na teren stadiona „Kralj Boduen” izašli kao potpuno druga ekipa, spremna da plasira nešto od onog što je želio da vidi Robert Prosinečki.

„Bilo je slabije prvo poluvrijeme. Vjerovatno smo imali utisak da igramo protiv fenomenalnih igrača, koji igraju u jakim klubovima i jakim ligama. U nastavku smo pokazali da možemo da se nosimo - stvarali smo šanse, falio je taj gol da sve bude kako treba i da možda dođemo do pozitivnog rezultata”, rekao je defanzivac Slobodan Rubežić.

Upravo je Rubežić, uz čudesno izdanje Matije Šarkića, igrač čiji je nastup pomenuo Prosinečki.

„Mnogo mi ovo znači. Bio sam povrijeđen tri i po mjeseca i ovo je prva utakmica koju sam nakon toga odigrao svih 90 minuta. Najbitnije je da se u reprezentaciji predstavim na pravi način”, kazao je štoper Aberdina.

Crna Gora mora da vjeruje u sopstvene mogućnosti.

„Možemo da igramo protiv bilo koje reprezentacije. To su pokazale i prethodne kvalifikacije, dobri smo igrači i ne treba ničega da se bojimo. I drugo poluvrijeme u Belgiji je to pokazalo - možemo da igramo kroz pas, da napadnemo i stvaramo šanse. Nije mala stvar da protiv tima kakav je Belgija u gostima stvorite sedam-osam šansi. Važno je samo da nastavimo ovako”, jasan je Rubežić.

Pred Crnom Gorom je još jedna dobra provjera - u nedjelju pod Goricom je rival Gruzija.

„Sigurno je Gruzija ozbiljna reprezentacija. Da nije tako ne bi se plasirala na Evropsko prvenstvo. To je tim koji ima nekoliko ozbiljnih imena, a ja se nadam da možemo da možemo da budemo na nivou iz Brisela svih 90 minuta i da ostvarimo pobjedu. Igramo kod kuće, trebalo bi da to bude tako. Želimo pobjedu nakon koje bismo se okrenuli septembru”, zaključio je Rubežić.

Bonus video: