Ljuljanović ide iz Balkanija: Vrijeme je za novi izazov

Crnogorskom golmanu istekao ugovor s kosovskim klubom

5065 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FC Ballkani
Foto: FC Ballkani

Misija na Kosovu je bila više nego uspješna, crnogorski golman Damir Ljuljanović je nakon tri i po godine blizu odluke da napusti Balkani iz Suve Reke.

Iskusni čuvar mreže (32) u Balkani je pošao u januaru 2021. iz Dečića i od tada osvojio šest trofeja - tri titule prvaka, dva pehara u Superkupu i jedan u Kupu Kosova.

U tek nedavno završenoj sezoni Balkani je stigao do duple krune, ali utisak za Ljuljanovića nije potpun, jer je uglavnom bio na klupi - šansu je ispred njega dobio 38-godišnji Albanac Enea Koljići.

„Sezona je bila veoma uspješna, stigli smo do duple krune i igrali grupnu fazu Lige konferencije. S te strane mogu da budem zadovoljan, ali malo sam branio. A svako želi da bude na terenu, tako i ja”, rekao je Ljuljanović, čiji je saigrač u Balkaniju donedavno bio crnogorski reprezentativac Edvin Kuč.

Ugovor sa Balkanijem mu ističe krajem juna.

„Postajem slobodan igrač. Razgovaram s klubom, ali vjerovatno neću potpisati novi ugovor. Proveo sam u Balkaniju fenomenalne tri i po godine, mislim da je vrijeme za novi izazov”, istakao je Ljuljanović.

U Crnoj Gori je branio za Budućnost, Dečić, OFK Titograd, bio je i internacionalac u Rumuniji (Čiksereda)...

„Otvoren sam za svaku opciju, ali možda je dobar momenat da se vratim u domaći fudbal, prije svega zbog porodice. Nisam do sada imao ponude, pričao sam sa samo sa ljudima iz Balkanija, ali ljeto je tek počelo”, dodao je Ljuljanović koji se osvrnuo na kvalitet fudbala na Kosovu:

Damir Ljuljanović
foto: FC Ballkani

„Liga je sve bolja, iako ima dosta problema. Tereni su dosta loši, nema reflektora na stadionima, pa se utakmice igraju u 13, 14 časova... A Balkani je u dvije sezone dva puta igrao Ligu konferencije, tako je između ostalog i naš reprezentativac Edvin Kuč skrenuo pažnju i dogovorio transfer u azerbejdžanski Nefči. Odličan je fudbaler i zaslužio je da napravi dobar ugovor”, naveo je Ljuljanović.

Njegovi bivši klubovi - Budućnost i Dečić - borili su se za titulu u Crnoj Gori, istorijski trofej su osvojili Tuzani.

„Pratio sam ligu koliko sam mogao i mislim da je Dečić zasluženo stigao do titule. Budućnost je posustala u finišu, a Dečić krunisao ozbiljan posao koji traje već nekoliko godina”, zaključio je Ljuljanović.

Bonus video: