Vujačić: Gruzija će biti motivisana pred Euro, ali želimo da seriju test mečeva završimo pobjedom

Dolazi nam selekcija koja u ovom trenutku igra ozbiljan fudbal, meč sa nama joj je posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo - kaže štoper Crne Gore pred nedjeljnji (20.45h) meč pod Goricom

17543 pregleda 34 reakcija 1 komentar(a)
Igor Vijačić u duelu sa Lujom Opendom na nedavnom meču u Briselu, Foto: FSCG/Filip Roganović
Igor Vijačić u duelu sa Lujom Opendom na nedavnom meču u Briselu, Foto: FSCG/Filip Roganović

Možda pomalo neobično, ali pred istorijski nastup na Evropskom prvenstvu Gruzija će imati samo jednu provjeru - pod Goricom, protiv Crne Gore.

Sve to dovoljno govori koliko je nedjeljni meč (20.45h) važan za Vilija Sanjola i njegovu ekipu, ali jednako bitan biće i za Crnu Goru, kojoj će duel sa "krstašima" biti posljednja prijateljska utakmica prije septembarskog starta Lige nacija

"Dolazi nam selekcija koja u ovom trenutku igra ozbiljan fudbal, meč sa nama joj je posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo i sigurno da dolaze motivisani", naglasio je naš štoper Igor Vujačić pred današnji trening pod Goricom.

Duel sa Gruzijom stiže nakon utakmice sa Belgijom u kojoj su "sokoli" preživjeli mnogo šansi "đavola", ali u drugom poluvremenu pokazali kako treba da igraju...

"Sada ćemo pokušati da se nametnemo, da pokažemo bolju igru od one u Belgiji - mislim da je model iz drugog povremena tog duela stil koji treba da fiorsiramo, nadam se da će sve u biti kako treba", dodao je Vujačić.

'Sokoli' pred meč sa Belgijom
"Sokoli" pred meč sa Belgijomfoto: FSCG/Filip Roganović

Trijumf nad ekipom sa Eura 2024 bio bi motiv pred Ligu nacija...

"Da, cilj nam je da prijateljske utakmice završimo pobjedom, ali i protivnik se svakako pita - ekipa koja zaslužuje poštovanje, koja igra specifičan fudbal, sa sjajnim individualcima. Naravno, pružićemo što bolji otpor iako nema nekih od naših najboljih igrača", kaže defanzivac "sokola".

Tandem Vijačić - Rubežić

Selektor Crne Gore Robert Prosinečki protiv fenomenalnih ofanzivaca Belgije "branio" se sa Vujačićem i Slobodanom Rubežićem na štoperskim pozicijma.

"Možda smo u meč ušli malo bojažljivo, ali kako je vrijeme prolazilo bili smo sigurniji, imali smo kontinuitet dobrih intervencija. Rubežić je iskoristio priliku, pokazao se u dobrom svjetlu, vjerujem da će sve još bolje biti u narednom periodu", objasnio je Vujačić.

Rubežić
Rubežićfoto: FSCG

Štoper Rubina još jednom je naglasio da niko među "sokolima" ne dijeli utakmice.

"Uvijek ponavljamo da kada igramo za reprezentaciju nema prijateljskih utakmica, tako se i spremamo za ovu - da pružimo maksimum, a ako dođe rezultat dobro je", jasan je Vujačić.

Nije Gruzija samo Kvarackelija

Gruzija je možda jedan od autsajdera Evropskog prvenstva, ali i selekcija sa jednom od većih zvijezda koja će se pojaviti u Njemačkoj - da li su Vujačić i odbrana Crne Gore spremni za maestra Napolija Hviču Kvarackeliju?

"Ako budem igrao biću na lijevoj strani, on je desno, ali moj je posao odbrana, a i nije samo on Gruzija", rekao je Vujačić o igraču koji je ranije takođe igrao u Rubinu iz Kazanja.

Sanjol i Kvarackelija na treningu u Austriji, gdje se Gruzija sprema za Euro
Sanjol i Kvarackelija na treningu u Austriji, gdje se Gruzija sprema za Eurofoto: GFF

I rivali Crne Gore iz Lige nacija ovog juna igraju test mečeve - Turska je u pripremi za Euro igrala neriješeno sa Italijom (0:0), Vels nije uspio da sruši autsajdera Gibraltar (0:0), Island večeras igra sa Engeskom...

"Nismo ih još analizirali, ali ne treba puno trošiti riječi o njima... Njihovi igrači igraju u velikim klubovima, imaju veliki individualni kvalitet... Na nama je da budemo spremni i bez povreda kada dođu ti mečevi", smatra Vujačić.

Rubin? Mislim da sam opravdao očekivanja

Iza Igora Vijačića je prva sezona u Rusiji, bio je i među kandidatima za defanzivca godine...

"Zadovoljan sam, adaptirao sam se brzo, bilo je dosta fudbalera sa Balkana, a i ruski igrači su me prihvatili odlično. Na meni je bilo da radim i mislim da sam opravdao očekivanja", zaključio je Vujačić.

Bonus video: