Debi Prosinečkog pred podgoričkom publikom: Gruzija je organizovana, a mi treba da se zabavimo

„U Belgiji smo pokazali da možemo i želimo da igramo, da igrači imaju samopouzdanje... Neće uvijek biti moguće da imamo posjed i dominaciju, toga smo svjesni, moraćemo mnogo puta da se prilagodimo rivalu i branimo. Ali, ponavljam da ova ekipa ima kvalitet”, rekao je selektor Crne Gore

15391 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Četiri mjeseca nakon što je promovisan u sedmog selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore došao je momenat i za drugi debi Roberta Prosinečkog - prvu utakmicu pred domaćim navijačima.

„Hrabre sokole” čeka prijateljska utakmica sa Gruzijom (nedjelja od 20.45 pod Goricom), a legendarni Hrvat od svoje ekipe želi da - uživa na terenu.

„Protiv Gruzije treba da se zabavimo. Ova ekipa je bila dosta inferiorna na terenu, a smatram da ne treba da bude takva”, rekao je Prosinečki.

Konačno će se Robi na pravi način predstaviti podgoričkoj publici.

„Drago mi je da igramo u Podgorici. Rival je jako dobar i nadam se da će navijači doći da nas podrže. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu, a lično jesam uzbuđen zbog prve utakmice na domaćem terenu”, kazao je Prosinečki.

U Antaliji u martu je Crna Gora pobjeđivala Bjelorusiju i Sjevernu Makedoniju, u četvrtak u Briselu je poražena od Belgije u meču u kojem je pokazala dva lica.

„Prespavali smo prvo poluvrijeme u Briselu, ali treba reći i da su Belgijanci bili veoma dobri. Drugim poluvremenom moramo da budemo zadovoljni jer smo igrali dobro protiv treće reprezentacije na FIFA rang listi. U jednom periodu smo i dominirali, stvorili nekoliko šansi. Pokazali smo da možemo i želimo da igramo, da igrači imaju samopouzdanje... Neće uvijek biti moguće da imamo posjed i dominaciju, toga smo svjesni, moraćemo mnogo puta da se prilagodimo rivalu i branimo. Ali, ponavljam da ova ekipa ima kvalitet”, dodao je Prosinečki.

Dilema je u kakvom sastavu će se Crna Gora suprotstaviti učesniku Eura.

„Stevan Jovetić ima problema sa povredom, pod znakom pitanja su i Marko Janković i Igor Vujačić. Sačekaćemo trening da vidimo ko će biti spreman”, poručio je Prosinečki kojem nedostaju Stefan Savić, Adam Marušić, Matija Šarkić, Miloš Brnović, Risto Radunović, Marko Tući...

„Biće promjena u odnosu na Belgiju, ali generalno nećemo mijenjati ništa što se tiče plana kako želimo da igramo”.

Crna Gora se priprema za Ligu nacija koja kreće u septembru.

„Sada je rezultat bitan, ne i najvažniji. Biće u septembru, kada nas u prvom meču čeka Island koji je juče pobijedio Englesku. Taj tim ima kvalitet i dobro stoji na terenu, Englezi su imali jedan šut na gol”, istakao je Prosinečki.

Gruzija je ekipa koja zaslužuje poštovanje.

„Odlično je organizovana. Gledao sam njena četiri posljednja meča, pogotovo protiv Grčke u finalu baraža za Euro. Jeste prošla na penale, ali protiv selekcije koja je možda i bolja od nje. Selektor Vili Sanjol je napravio odličnu grupu, vidi se da ima dobru atmosferu - znaju šta hoće i biće baš teška utakmica. Gruzija nije kao što je bila nekada, uz Kvaracheliju iz Napolija ima još odličnih igrača. Siguran sam da će biti sjajna utakmica”, zaključio je Prosinečki.

Bonus video: