Vešović u klubu 50: Svaki meč je bio poseban na svoj način; Bakić: Nadam se da navijači shvataju da smo na novom početku

Crnogoroski fudbaleri u nedjelju od 20.45 dočekuju Gruziju

4308 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Marko Vešović i Marko Bakić su dan pred prijateljski meč sa Gruzijom „pokupili” dva pehara - proslavili su brojku 50 odnosno 25 utakmica u dresu crnogorske fudbalske reprezentacije.

Vrijeme je za posljednji meč u sezoni, koji „hrabri sokoli” žele da odrade najbolje moguće - rival je Gruzija, učesnik Eura i tim koji protiv naše selekcije ima jedinu provjeru pred nastup na šampionatu Starog kontinenta.

„Duga je klupska sezona iza nas, junski termin je nezgodan, ali imamo dosta snage i motivacije, da završimo ciklus. U reprezentaciji uvijek postoji želja za dokazivanjem, tako je i sada”, rekao je Vešović koji je proslavio duplu krunu sa azerbejdžanskim Karabagom.

Gruzija je, kao tim koji će igrati na Euru, pravi izazov.

„Čim je učesnik Eura znači da ima kvalitet. Očekujem da budemo pravi, da damo sve”, istakao je Vešović.

Vešovića čeka direktan duel sa majstorom iz Napolija Hvičom Kvarachelijom.

„On je top klasa i sigurno neće biti lako. Probaćemo da ga zaustavimo”, jasan je Vešović.

Poraz od Belgije je pokazao dva lica Crne Gore. Drugo poluvrijeme je obećavajuće.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

"Kao da smo u prvom poluvremenu bili impresionirani. Nismo odigrali dobro, ali drugi dio je bio mnogo bolji. Izdanje iz drugih 45 minuta treba da nam bude putokaz za budućnost”, poručio je Vešović.

Osvrnuo se i na jubilej - 50 mečeva za nacionalni tim.

„Ponosan sam na tu brojku. Ne znam koji bih meč izdvojio, jer su svi posebni na svoj način. Nadam se da će ih biti još puno”, kazao je 32-godišnji fudbaler.

Marko Bakić vjeruje da će Crna Gora na pravi način završili ovaj period godine.

„Vidjeli smo svi kako je izgledala utakmica sa Belgijom, da li je moglo biti bolje pokazaće vrijeme. Što se tiče Gruzije to je jedna reprezentacija koja dolazi u punoj formi željna da pokaže svoj kvalitet pred Evropsko prvenstvo. Imaju kvalitet koji ih je odveo tamo. Trebaće nam potpuna angažovanost svih koji će biti akteri na tom meču i siguran sam da će svi pružiti maksimum”, rekao je Bakić.

Na ispitu je u publika.

„Nadam se da navijači shvataju da smo na novom početku. Naši ključni igrači kao što su Stefan Savić i Stevan Jovetić ulaze u taj poslednji ciklus i treba i njima da odamo priznanje što su i dalje tu. Nadam se da će ljudi prepoznati trenutak i da će nam pomoći da još jednom damo maksimum i izborimo veliko takmičenje”, zaključio je Bakić.

Bonus video: