Prava uvertira za Euro: Srbija pokvarila Ibrin oproštaj, Hrvatska bolja od Portugala

Tim Dragana Stojkovića slavio u Solni 3:0

14831 pregleda 4 komentar(a)
Milinković Savić i Vlahović tokom meča u Švedskoj, Foto: FSS/Facebook
Milinković Savić i Vlahović tokom meča u Švedskoj, Foto: FSS/Facebook
Ažurirano: 08.06.2024. 20:42h

Srbija na Evropsko prvenstvo ide u super raspoloženju iako se do danas činilo da to neće biti slučaj...

Nakon ne baš ubjedljivih kvalifikacija i slabih pripremnih utakmica sa Rusijom, Kiprom i Austrijom, "orlovi" su u Solni "razbili" Švedsku (3:0) u posljednjem test meču pred Euro 2024.

Nije ekipa Dragana Stojkovića igrala spektakularan fudbal, mogla je i da kapitulira nekoliko puta na "Frends areni", ali je fenomenalan na golu bio Predrag Rajković, da bi u napadu Srbija koristila praktično sve šanse...

Prvi je mrežu Šveđana glavom zatresao Sergej Milinković Savić u 18. minutu, na 2:0 nakon sat igre sjajnim golom povisio je Aleksandar Mitrović, dok je tačku na utakmicu nakon gužve u kaznenom prostoru stavio Dušan Tadić u 70.

Srbija naredni meč igra na šampionatu Evrope protiv Engleske, 16. juna u Gelzenkirhenu, dok Švedskoj ostaju nove muke nakon što nije izborila plasman na Euro.

Duel u predgrađu Stokholma bio je i specijalan zbog velikog Zlatana Ibrahimovića koji se danas i zvanično oprostio od fudbala i dresa reprezentacije Švedske.

A u Lisabonu, Hrvatska je pokazala koliko može u duelu sa jednim od favorita za titulu na Euru.

Tim Zlatka Dalića je savladao Portugal 2:1.

Luka Modrić je iz penala donio prednost "vatrenima" u prvom poluvremenu, poravnao je u nastavku Diogo Žota, a konačan rezultat je postavio Ante Budimir.

Kod domaćina nije bilo Kristijana Ronalda, a najbolji pojedinac meča bio je golman Portugalaca Diogo Košta.

Bonus video: