Mornar počinje pripreme: Biće teško zadržati Škrijelja

Fudbaleri Mornara danas počinju pipreme za najizazovnije ljeto u 100-godišnjoj istoriji kluba

7868 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Mornara slave 2. mjesto i izlazak u Evropu, Foto: FK Mornar
Fudbaleri Mornara slave 2. mjesto i izlazak u Evropu, Foto: FK Mornar

Nakon najkraćeg, ali i najljepšeg odmora do sada, fudbaleri Mornara počinje danas pripreme za istorijsko ljeto, premijerni nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija (11. i 18. jul), potom i za start nove sezone domaćeg šampionata (28. jul).

Trener Zoran Đurašković komandovaće početak priprema čiji će Barani glavni dio provesti na Zlatiboru, gdje će putovati 22. juna.

Početak novog ciklusa neće obilježiti prevelike promjene u igračkom kadru, dok su ispisnicu uzela trojica - Armin Imamović, Dejan Račić i Danijel Nikolić.

Kako piše Bar.info, Mornar će teško zadržati najboljeg igrača u prošlosezonskom pohodu na 2. mjesto, reprezentativca Demira Škrijelja, koji je na meti nekoliko inostranih klubova.

- Znam da on ima interni dogovor s klubom da u slučaju da mu izađe neka dobra ponuda može da ide. Znam i da ga sedam ili osam klubova traži. Mislim da je u najboljim godinama i da bi Mornar trebalo da zaradi i te kako od njegovog transfera. Možda će otići poslije ovih evropskih utakmica, negdje gdje će obezbijediti egzistenciju. To je već za rukovodstvo kluba, moja ideja je da odigra Evropu, ali ako se pojavi neki klub koji takođe igra Evropu onda je već malo teže - kazao je ta Radio Bar trener Mornara Zoran Đurašković.

U svakom slučaju, sportski direktor Mitar Novaković će u konsultaciji sa stručnim štabom pokušati da nađe ne samo eventualnu zamjenu za Škrijelja, već sve ono što Baranima treba da najizazovnije ljeto u istoriji kluba.

Važan datum je 18. jun, kada će Mornar saznati ime rivala u prvom kolu kvalifikacija za LK. Mnogo je potencijalnih protivnika, Barani nisu povlašćeni na žrijebu, čeka ih, bez sumnje, težak zadatak na evropskom debiju, ali priželjkuju i malo sreće.

- Kada bih mogao da biram, volio bih da rival bude tim iz San Marina ili Andore. Ali, opet, ako se vratimo samo jednu godinu unazad i sjetimo Sutjeske koja je imala vrhunski tim jesenas, u osamdeset i nekom minutu se provukla protiv San Marina. Gledao sam tu utakmicu, pošto smo se već nakon šest dana sastajali sa Sutjeskom ovdje u Baru. San Marino je bio sigurno dva, tri puta bolji. Jako je teško, ali opet kažem, sve ćemo probati, ovo je san svih nas, je je Mornar u godini jubileja (100 godina postojanja) izborio Evropu. Svi su nas doživljavali kao autsajdere i nama je sad ostalo samo da uživamo u te najmanje dvije utakmice. Nećemo sigurno imati nikakav pritisak - istakao je Đurašković za Radio Bar.

Bonus video: