Pet savjeta za vođenje Fantasy tima na EURO 2024

Takmičenje će u petak otvoriti domaćin Njemačka koja će igrati protiv Škotske, u susret tome pripremili smo vam pet savjeta za vođenje Fantasy tima na Euro 2024

3125 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Da li ste ikada poželjeli da sami sastavite najbolji fudbalski tim

Vrijeme je da se i vi pitate koji igrači će utrčati na teren u najvažnijim utakmicama godine i dokažete svoje znanje u uzbudljivoj fudbalskoj igri.

AdmiralBet EURO 2024 fantasy posvećen je Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Svi zainteresovani mogu da registruju svoje timove i to preko portala "Vijesti".

Takmičenje će u petak otvoriti domaćin Njemačka koja će igrati protiv Škotske, u susret tome pripremili smo vam pet savjeta za vođenje Fantasy tima na Euro 2024.

fantasy
foto: Promo

5+5+5

Najveća aktivnost pri izboru igrača biće u grupnoj fazi, koja se sastoji od tri runde. Između svake runde biće omogućeno pet transfera, uz dodatnu promjenu selektora. Bitno je unaprijed planirati koji igrači će ostati u timu do kraja takmičenja, koji će biti odabrani za najmanje dva ili tri kola, a koju petoricu (i trenera) birate za prvu rundu, uzimajući u obzir povoljan raspored i lakše protivnike.

U tom slučaju, imaćete mogućnost da ih "zamijenite" nakon obaveljnog posla u prvoj i izaberete novih pet za drugu rundu, a da ne narušite osnovnu strukturu tima

Pratite raspored takmičenja

Nije beznačajno kada koji timovi igraju unutar jedne runde. Prvo kolo u grupnoj fazi traje od petka, 14. juna, do ponedeljka, 17. juna, što znači četiri dana. Bitno je imati na umu da možete mijenjati svoj početni i rezervni sastav igrača tokom jedne runde. Zbog toga je važno da prilikom odabira imate predstavnike koji igraju u svakom od tih takmičarskih dana. Poželjno je da početna postava na samom početku turnira uključuje igrače koji će prvi igrati, bez obzira na njihov status u timu.

Zbog toga što tokom jedne runde imate mogućnost da mijenjate startere i rezerve, ali samo ako rezervni igrači još nisu igrali.

Drugim rečima, imate četiri "B" opcije na klupi za subotu, nedelju i ponedeljak, što vam omogućava da zamijenite početne igrače ukoliko ne ispune očekivanja.

Konačan rezultat vaše postave biće određen performansom igrača koji su započeli rundu kao starteri na terenu, dok se performans rezervnih igrača ne računa.

"Skauting" manje poznatih igrača

AdmiralBet EURO 2024 fantasy uzima u obzir i dodatne kategorije poput "osvojenih lopti" ili "izgubljenih lopti", neophodno je prepoznati "skrivene junake" odnosno igrače od kojih se ne očekuje mnogo.

Neki igrači koji su potcijenjeni u odnosu na svoju cijenu i potencijal, mogu iznenaditi svojim performansama, posebno ako se uzmu u obzir različiti aspekti igre koji se ocjenjuju.

Izbor selektora

Učinak tima se ogleda kroz poene koje donosi selektor, tako da ne treba potcijeniti taj segment igre. Bitno je da između svake runde imate pravo da zamijenite selektora nevezano za broj transfera igrača.

U borbi za uspjeh fantasy tima često odlučuju sitnice, a među njima su i bodovi koje donose ili ne donose selektori.

Praćenje novosti

Budite u toku sa događajima u Njemačkoj, povredama, izborom selektora, žutim kartonima, potencijalnim problemima, kontroli umora, itd.

Na primjer određivanje brojeva u reprezentaciji Engleske često znači nagovještaj startne postave, Englezi kao stari tradicionalisti drže do toga da projektovan tim selektora nosi brojeve od jedan do 11.

AdmiralBet Evropski fudbalski fantasy 2024 dostupan je samo za 18+ igrače.

Vodič kako da napravite svoj tim i učestvujete u AdmiralBet Evropski fudbalski fantasy 2024 možete naći na linku.

Vijesti online
foto: Vijesti online

Bonus video: