Divi se Jovetiću i Ronaldu, nada se dresu reprezentacije

Napadač Podgorice Marko Šćepanović sa 21 golom je najbolji strijelac Prve omladinske fudbalske lige

5108 pregleda 150 reakcija 5 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Privatna arhiva
Marko Šćepanović, Foto: Privatna arhiva

Prethodnu sezonu u Prvoj omladinskoj fudbalskoj ligi obilježio je fudbaler Podgorice, Marko Šćepanović.

Mladi fudbaler je predvodio napad ekipe sa “DG arene”, postigao 21 gol i bio najbolji strijelac šampionata. Podgorica je završila na petom mjestu sa 38 bodova, a Šćepanović ističe da je zadovoljan sezonom.

- Bio sam najbolji strijelac ekipe sa 21 golom - zadovoljan sam mojim učinkom, kao i učinkom ekipe. Tokom sezone smo imali dosta povrijeđenih igrača. Ekipa je super - trener, stručni štab i saigrači. Svi su odlični - rekao je Šćepanović.

Ističe da je svojim partijama privukao pažnju nekih klubova, te da će vjerovatno promijeniti sredinu.

- Ne znam da li ću ostati, jer imam nekih inostranih ponuda. Ako ne odem u inostranstvo, nadam se da ću igrati u našoj Prvoj ligi.

U omladinskoj ligi ove sezone se, kaže napadač Podgorice, igrao dobar fudbal.

- Dobar je kvalitet omladinske lige. Na visokom je nivou, mogu da kažem da je u rangu sa Drugom ligom. Ove godine su ligu igrali i fudbaleri rođeni 2004. godine. Mislim da je šampionat bio dobar, bilo je ozbiljnih ekipa - smatra Šćepanović.

Kao i svi mladi fudbaleri, tako i Šćepanović ima svoje fudbalske uzore.

- Pratim sve lige. Uzori su mi Stevan Jovetić i Kristijano Ronaldo. Volim Real, pratim ga najviše. Volim i Premijer ligu i Mančester junajted.

Šćepanović je bio i omladinski reprezentativac Crne Gore. Ali, uoči jednog gostovanja pojavio se problem - poput čuvenog Denisa Bergkampa i Šćepanović je imao strah od letjenja.

- Bio sam prvi špic omladinske reprezentacije, debitovao protiv Slovačke. Odigrao sam desetak mečeva - protiv Turske, Srbije, Sjeverne Makedonije... Riješio sam utakmicu protiv Malte, a taj meč smo dobili 1:0. Onda smo morali da putujemo avionom, a ja sam imao strah od letjenja. Iz Saveza tada nisu mogli da shvate taj problem, nikakvu pomoć mi nisu pružili. U međuvremenu sam to sa porodicom prevazišao, izborio sam se sa tim.

Nada se da će u budućnosti i dalje biti dio nacionalnog tima.

- Nadam se da ću opet biti dio reprezentacije. Za mene je to čast i odgovornost. Nadam se da ću opet biti tamo gdje realno po kvalitetu treba da pripadam - zaključio je Šćepanović.

Bonus video: