Brnović: Mališevo rival po mjeri; Đurašković: Nismo imali sreće

Budućnost ide na Kosovo, Mornar protiv Dinamo Tbilisija u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija

7541 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Budućnost će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konfrenecija igrati protiv četvrtoplasiranog tima iz šampionata Kosova prošle sezone, Mališeve sa Kosova.

Prvi meč je 11. jula, vjerovatno u Prištini, revanš sedam dana kasnije pod Goricom.

„Dobili smo adekvatnog protivnika, već imamo određene informacije o njima, znamo da rival nije naivan, da je sakupio 57 bodova osvojivši četvrto mjesto u domaćem takmičenju, da ima krilnog igrača koji je postigao 20 golova, da ekipa generalno posjeduje brzinu...“, kazao je trener Budućnosti Ivan Brnović nakon žrijeba.

Podgoričani su već igrali sa rivalom sa Kosova, prije dvije godine se bez većih problema obračunala sa ekipom Ljapija (ukupno 4:2).

Budućnost je izvukla rivala po mjeri, smatra Brnović.

„Bitno nam je bilo da izbjegnemo Torpedo iz Gruzije koji je bio ubjedljivo najjači u toj našoj nepovlašćenoj podgrupi, a od pet ekipa koje su mogle da nam dođu, realno Mališeva i Bjelorusi su bili najpoželjniji. Dobili smo predstavnika Kosova, detaljno ćemo ih skenirati i shvatićemo ih kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika“, poručio je trener Budućnosti.

Mornar, za razliku od Budućnosti, nije bio nosilac i prošao je gore - rival je najveći gruzijski klub, Dinamo Tbilisi.

Zoran Đurašković
foto: Privatna arhiva

"Kada su napravljene podgrupe za žrijeb, rekao sam da je Dinamo ekipa za izbjegavanje. Desilo se da nam baš oni budu protivnik, jednostavno nismo imali sreće. Dinamo je najveći klub Gruzije, višestruki prvak svoje zemlje, osvajač Kupa Kupova 1988. godine... Dakle, ekipa su koju maksimalno respektujemo i protiv koje ćemo probati da damo sve od sebe kako bismo na pravi način prezentovali klub, grad i državu", rekao je trener Mornara Zoran Đurašković.

Bonus video: