AdmiralBet Fantasy liga: Mirza Ljumić lider nakon prvog kola, Bastoni igrač koji je sakupio najviše bodova

Danas počinje drugo kolo AdmiralBet Fantasy lige, utakmicama Hrvatska - Albanija (u 15 časova), Njemačka - Mađarska (18 časova) i Škotska - Švajcarska (21 sat)

3669 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

U AdmiralBet Fantasy ligi nakon prvog kola vodeće mjesto zauzeo je Mirza Ljumić. On je posebno pogodio sa odabirom Kodija Gakpa, Nikola Barele, Alesandra Batonija i Unaija Simona koji su odigrali sjajne mečeve za svoje reprezentacije.

Osim pomenutih igrača, Ljumić je odabrao da mu napad predvodi portugalski as Rafael Leao, a sredinu drže Rabio, Fofana (Francuska) i Kovačić (Hrvatska). Izgleda da je najviše povjerenja imao u francuske i italijanske reprezentativce, jer ih ima i u odbrani. Pored Bastonija, tu su i Di Lorenco, te francuski centralni bek Upamekano, a našlo se mjesta i za njemačkog reprezentativca Džošuu Kimiha.

Na klupi za rezerve Ljumiću su ostali uglavnom igrači iz bivših jugoslovenskih republika: hrvatski golman Dominik Livaković, srpski plejmejker Dušan Tadić i slovenački napadač Josip Iličić. Tu je i portugalski defanzivac Žoao Kanselo.

tim Mirze Ljumića
tim Mirze Ljumićafoto: Pritnscreen

Evropsko prvenstvo u fudbalu je počelo sa uglavnom očekivanim rezultatima, kada je u pitanju učinak timova. Iznenađenja su poraz Belgije od Slovačke i donekle remi Danske sa Slovenijom. Očekivane pobjede zabilježili su Njemačka, Italija, Švajcarska, Holandija, Engleska, Francuska i Portugal, mada posljednje tri uz malo više muke.

Međutim, kada je u pitanju individualni učinak, a naročito onaj koji se vrednuje u AdmiralBet Fantasy ligi, koja okuplja preko 2.600 timova, trenutno je najviše bodova sakupio italijanski defanzivac Alesandro Bastoni (49.80), strijelac gola protiv Albanije.

Iza njega je zatim Dani Karvahal iz Španije (47.40), takođe defanzivac koji je upisao gol, potom Bastonijev saigrač Nikolo Barela (45.40), Mišel Ejbišer iz Švajcarske (42.10), Njemac Džamal Musijala (41), Englez Džud Belingem...

Najviše poena od napadača je za sada sakupio Holanđanin Kodi Gakpo (38.90), a iza njega su Denis Man i Alvaro Morata, dok je među golmanima ubjedljivo prvi Unai Simon (37.70) koji je odbranio penal Brunu Petkoviću, a slijede Majk Minjan i Martin Dubravka.

Igrači koji su sakupili najviše poena nakon prvog kola
Igrači koji su sakupili najviše poena nakon prvog kolafoto: Printscreen

Danas počinje drugo kolo AdmiralBet Fantasy lige, utakmicama Hrvatska - Albanija (u 15 časova), Njemačka - Mađarska (18 časova) i Škotska - Švajcarska (21 sat).

Za ljubitelje Fantasy fudbala biće izazovno povući prave poteze, jer nas očekuje prilično uzbudljivo kolo. Više timova je u "biti ili ne biti" situaciji i moraće da traže bodove po svaku cijenu, a fudbalski sladokusci posebno će uživati u derbijima Španija - Italija i Holandija - Francuska.

Bonus video: