Argentina pobjedom započela put ka odbrani trofeja: Alvares i Lautaro srušili Kanadu (VIDEO)

"Gaučosi" slavili 2:0 u Atlanti na otvaranju Kopa Amerike, selektor svjetskog šampiona Lionel Skaloni žalio se na loš teren "Mercedes benz arene": Znali su sedam mjeseci da će se igrati, a postavili su travu prije dva dana

6369 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Argentina je pobijedila Kanadu 2:0 u Atlanti, na "Mercedes benz areni", na otvaranju 48. izdanja Kopa Amerike.

Napadač Mančester sitija Hulijan Alvares doveo je "gaučose" u vođstvo udarcem iz blizine u 4. minutu drugog poluvremena, nakon sjajnog pasa Mesija ka Mekalisteru.

Rezervista Lautaro Martines, napadač Intera, potvrdio je pobjedu u 88. minutu golom na asistenciju Mesija.

Mesi je igrao svih 90 minuta, propustio je i dvije velike šanse - u 66, pa u 79. minutu.

Argentinci su produžili rekord sa devet vezanih utakmica bez poraza na južnoameričkom šampionatu, pošto su osvojili Kopa Ameriku 2021. i dobili meč za treće mjesto dvije godine ranije.

Naredni meč igraju 26. juna protiv Kanade, a u istoj, grupi A nalazi se i Peru.

Ovogodišnja Kopa Amerika igra se u Sjedinjenim Američkim državama, na stadionima koji će (dijelom) biti korišćeni za mečeve Mundijala 2026. godine.

Velelepni objekti, koje koriste američki MLS i NFL timovi, trebalo bi da daju dodatnu notu spektakla, ali nije bilo baš tako na otvaranju.

Razlog je - loš teren.

MLS tim Atlanta junajted i NFL franšiza Atlanta falkons igraju na "Mercerdes benz areni" na sintetičkoj podlozi, ali je ovoga puta privremeno postavljena prirodna trava.

"Uz dužno poštovanje, hvala Bogu da smo pobijedili", rekao je Lionel Skaloni, selektor Argentine,

“Inače bi teren bio jeftin izgovor. Znamo već sedam mjeseci da ćemo igrati ovdje, a oni su promijenili travu prije dva dana. To nije dobro za predstavu. To nije izgovor. Stadion je prelijep i sa sintetičkim travnjakom mora biti spektakularan, ali sa današnjim travnjakom nije pogodan za ovakve igrače", istakao je Skaloni.

Rano ujutru (2 sata po našem vremenu) u Arlingtonu, Teksas, igraju Peru i Čile.

Bonus video: