Budućnost bez predsjednika: Balša Pejović podnio ostavku

"Odlazim sa mjesta predsjednika, ali ostajem navijač u nadi da će naša Budućnost u sezoni koja dolazi prvo napraviti evropski iskorak, a zatim osvojiti duplu krunu. Hvala ti Budućnosti! I srećno", rekao je Pejović

18643 pregleda 39 reakcija 11 komentar(a)
Balša Pejović, Foto: FK Budućnost
Balša Pejović, Foto: FK Budućnost

Dosadašnji predsjednik fudbalskog kluba Budućnost, Balša Pejović, podnio je ostavku na tu funkciju.

Pejović je, u saopštenju za javnost, kazao da podnosi ostavku i u Nadzornom odboru podgoričkog kluba.

"Poslije godinu dana provedenih u fudbalskoj instituciji što Budućnost svakako jeste, obavještavam javnost da podnosim ostavku na mjesto predsjednika FK Budućnost AD Podgorica, kao i na mjestu člana u Nadzornom odboru kluba. Vrijeme provedeno u našem najvećem klubu sa radnom zajednicom je bilo novo iskustvo za mene i dao sam sve od sebe da dam svoj doprinos u što boljem funkcionisanju kluba", rekao je Pejović u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

Pejović je u saopštenju istakao da je "iza svih nas djelimično uspješna sezona što se tiče rezultata, jer je obaveza Budućnosti dupla kruna, ali definitivno je najuspješnija u vidu najvećeg transfera u istoriji crnogorskog sporta."

"Pored toga, doprinio sam da se izradi projektna dokumentacija i obezbijedio sredstva za izgradnju iste, kako bi se naš Kamp unaprijedio i bio što kvalitetniji za prvi tim, ali i za dalji razvoj talentovane podgoričke i crnogorske djece. Kao ličnost, uvijek sam se trudio kako na privatnom, tako i na korporativnom nivou da se unapređujem, a istu tehniku sam primjenio i na FK Budućnost. Biti samo dio plavo - bijelih, a ne predsjednik, meni kao rođenom Podgoričaninu je bila čast, privilegija i obaveza", rekao je Pejović.

Ističe da je to bilo više od posla…

"Zajedno smo radili na promociji i razvijanju kluba, “okrenuli” svijest velikana ka našem klubu i gradu, vratili stari sjaj Omladinskoj školi, obezbijedili plavim dječacima da učestvuju na prestižnim internacionalnim turnirima, gdje se na pravi način reprezentovala Budućnost, Podgorica i Crna Gora ponašanjem, igrom i sjajnim rezultatima. Na odlasku, ostavljam uređenu radnu organizaciju, koja je postavljena na čvrste temelje, transparentnost u radu i otvorenost ka svim subjektima. Odlazim sa mjesta predsjednika, ali ostajem navijač u nadi da će naša Budućnost u sezoni koja dolazi prvo napraviti evropski iskorak, a zatim osvojiti duplu krunu. Hvala ti Budućnosti! I srećno", zaključio je Pejović.

Bonus video: