Povratak u Švedsku: Hakšabanović novi igrač Malmea

Crnogorski reprezentativac potpisao četvorogodišnji ugovor

4390 pregleda 1 komentar(a)
Hakšabanović, Foto: x.com/Malmo_FF
Hakšabanović, Foto: x.com/Malmo_FF

Crnogorski fudbalski reprezentativac, Sead Hakšabanović je novi igrač Malmea, objavio je zvanično švedski šampion.

Hakšabanović je sa najtrofejnijim švedskim klubom potpisao četvorogodišnji ugovor.

"Za mene je Malme najveći klub u Švedskoj. Imali smo uspješne pregovore - kada su izašli sa ponudom, odmah smo se dogovorili. Ovo je mjesto na kojem želim da budem. Jedva čekam da izađem pred navijače i pokažem svoj potencijal", rekao je Hakšabanović.

Ofanzivni vezista je u Švedsku stigao iz Seltika, čiji je igrač bio od avgusta 2022. godine. Prethodnu sezonu je proveo na pozajmici u Stouku.

"Vrijedan sam igrač, koji ima sposobnost da sam riješi utakmicu. Biće uzbudljivo biti dio ovog tima. Odgovaraće mi način na koji ekipa igra", smatra crnogorski reprezentativac.

Hakšabanović je rođen u Švedskoj, gdje je i počeo karijeru. Igrao je još za Halmštad, Vest Hem, Malagu, Norčeping, Rubin i Đurgarden. Za crnogorsku reprezentaciju je odigrao 33 utakmice, a posljednju prije godinu protiv Mađarske u Podgorici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Naučio sam mnogo toga tokom boravka u inostranstvu. Iako sam mlad, osjećam da imam veliku odgovornost. Koliko god da si dobar igrač, ništa nećeš postići, ako ne igraš za ekipu. Saigrači su tu da me učine boljim", rekao je Hakšabanović.

Nakon 13 kola Alsvenskan lige, Malme je lider sa 32 boda, sedam više od Đurgardena, koji ima utakmicu manje.

Bonus video: