Bićemo spremni za debi u eliti

Fudbaleri Dečića spremaju se na Zlatiboru, prvi meč protiv TNS-a 9. jula u Velsu, trener Peković zadovoljan pripremama i pojačanjima

8442 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbaleri Dečića se za prvi krug kvalifikacija za Ligu šampiona pripremaju na Zlatiboru, gdje će biti do 2.jula. Sedam dana kasnije gostuju prvaku Velsa, TNS-u, a revanš je u Podgorici 16. jula.

Trener šampiona Crne Gore Milorad Peković, više je nego zadovoljan pripremama za veliki izazov. Tuzani se u srpskom planinskom centru pripremaju još od 20. juna.

- Tereni i uslovi su odlični, jedino nam odigravanje utakmica remeti grad. Prekinuo nam je prvu provjeru protiv OFK Beograda, a nevrijeme prijeti da odloži i duel sa Spartakom. No, imaćemo ovdje jakih provjera, sa Vojvodinom 29. juna, i posljednjeg dana sa Radničkim iz Kragujevca - reportira Peković.

Trener Dečića okupio ekipu nakon dvije sedmice odmora. Zadržan je kostur šampionskog tima, uz odlazak važnog ofanzivca Olivera Šarkića u Budućnost.

I sam Peković je dobio nekoliko dana pauze, jer je juče postao otac sina Matije.

- Najradosniji događaj i zato sam trenutno u Beogradu. Ekipa na Zlatiboru odrađuje sve što je zacrtano, kompletirani smo igračima i pojačanjima koje sam želio.

Nemamo problema sa povredama, zdravljem i vjerujemo u prolaz protiv Velšana. Optimistični smo, a ja uvijek vjerujem u pobjedu, vjerujem da ćemo biti pravi - istakao je Peković.

Krilo Alen Mašović iz Tuzle, koji je ponikao u Partizanu, jedino je pojačanje Dečića van crnogorskih klubova. Vuk Striković je stigao iz Sutjeske, Kueljo iz Arsenala, Luka Malešević iz Petrovca, a iz Budućnosti vezista Petar Sekulović.

Tuzani su uz to produžili ugovore sa velikim brojem fudbalera, pa osim odlaska Šarkića, može da se kaže da su manje-više sačuvali tim. Da li su ga i pojačali, pokazaće novajlije...

U svakom slučaju, iako je Dečić dobro prošao na žrijebu, jer je liga Velsa, baš kao i crnogorska, na samom dnu evropskog fudbalala, Pekovićeve izabranike ne očekuje lak zadatak, naprotiv.

TNS svake godine igra kvalifikacije za Ligu šampiona, u prošlosti je znao da napravi i velika iznenađenja - recimo, da eliminiše češki Plzenj, Žilinu iz Slovačke.

- Velšani su napredovali klupski, imamo već informacija, a i u toku su analize njihove igre, pregledi utakmica. Igraju ostrvski sa puno jakih duela i sa ubacivanjima, na dugim lopte.

Mogli smo i bolje da prođemo na žrijebu, ali je srećna okolnost da smo izbjegli Slovan iz Bratislave, koji je bio najteži rival u našoj podgrupi - zaključio je Peković.

Osim TNS-a i Slovana, Dečić je mogao da se sastane sa Borcem iz Banjaluke, Linkolnom sa Gibraltara i Balkanijem sa Kosova.

Bonus video: