Crnogorski šampion u novom ruhu: Dečić mijenja logo

Najavljena promjena naišla je na nezadovoljstvo dijela navijača aktuelnog crnogorskog šampiona

11395 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Izgled novog loga Dečića, Foto: FK Dečić Admiralbet
Izgled novog loga Dečića, Foto: FK Dečić Admiralbet

Crnogorski šampion Dečić bi uskoro trebalo da predstavi novi izgled klupskog loga, koji se u potpunosti razlikuje od prethodnog.

„U procesu...”, navedeno je na Dečićevoj Fejsbuk stranici, gdje je objavljena fotografija novog logotipa.

Tuzani će sa logom zvanično promijeniti glavne klupske boje - umjesto dosadašnjih plavo-bijelih, to će biti crveno-crne, iako je Dečić u posljednjih nekoliko sezona, a naročito u minuloj, istorijskoj u kojoj je osvojen prvi trofej, često nosio crveno-crnu garnituru dresova.

Takođe, na novom logu neće biti petokrake, koja je krasila grb praktično sedam decenija.

Izgled starog i novog logotipa Dečića
Izgled starog i novog logotipa Dečićafoto: Printscreen

U sredini novog grba nalazi se motiv brda - Dečić, dok je na njegovom dnu godina osnivanja - 1926.

„Kao i mnogi drugi klubovi, promjenom logotipa i redizajnom prilagođavamo se novim zahtjevima, modernim izazovima, marketinškim trendovima. Jasno je da svaki raskid sa nečim što je dugo bilo dio kluba budi emocije i osjećanja, ali tako je to i u životu, Dečić će nastaviti da se modernizuje, kao što posljednjih sezona to radi rezultatima, infrastrukturno i na svaki drugi način”, rekao je za „Vijesti” predsjednik Dečića Paljo Drešaj.

Najavljena promjena naišla je na nezadovoljstvo dijela navijača Dečića. „Aškeri”, grupa navijača Dečića, objavila je post na Fejsbuku kojim je jasno stavila do znanja da se ne slaže sa odlukom aktuelnog rukovodstva.

„Ne mijenjate nam boje i grb 100 godina starog kluba! Vlast je prolazna, a Dečić je vječan!”, navodi se u reakciji „Aškera”.

Bonus video: