Milan Mijatović: U prvom mandatu su nedostajali trofeji, vjerujem da će sada biti drugačije

Reprezentativni golman se ovog ljeta vratio u Budućnost

19267 pregleda 6 komentar(a)
Milan Mijatović, Foto: FK Budućnost
Milan Mijatović, Foto: FK Budućnost

Nakon pet godina, Milan Mijatović se ovog ljeta vratio u Budućnost - reprezentativni golman je od 2017. do 2019. godine branio za Podgoričane, a onda otišao u inostranstvo, gdje je igrao za Levski, MTK, Al-Adalah, Borac iz Banjaluke i Železničar.

Sada je opet u glavnom gradu Crne Gore, sa velikim iskustvom iza sebe.

“Lijepo je ponovo biti dio Budućnosti. Sam povratak znači da mi je u prethodnom mandatu bilo ugodno i da sam se osjećao odlično. Nedostajali su trofeji u mom prethodnom mandatu, jer smo osvojili samo jedan Kup za dvije sezone i vjerujem da će sada sve biti drugačije. Vjerujem da će biti trofeja”, rekao je Mijatović u razgovoru za klupski sajt.

Budućnost je na pripremama u Sloveniji, a Mijatović je branio 60 minuta protiv Maribora i 65 minuta protiv poljskog Zaglebja iz Lubina. Na golu je bio i u prijateljskom meču protiv Mornara.

“Ako uzmemo u obzir da smo umorni, što je normalno za ovaj dio priprema, mislim da sve to nije izgledalo nimalo loše. Naravno, moramo da popravimo određene stvari kako u defanzivi, tako i u ofanzivi, ali na pola smo priprema i ne sumnjam da ćemo izgledati mnogo bolje kada dođemo do svježine”.

Mijatović ističe da je atmosfera u timu odlična.

“Generalno se svi znamo, mi stariji smo i u prethodnom mandatu igrali zajedno… Mislim da je atmosfera odlična, a što se više upoznajemo – to je bolje za sve. Razlika u odnosu na prethodni put kada sam bio u Budućnosti je što sada klub ima mnogo veći potencijal u mlađim igračima.”

Imao je i savjet za mlađe igrače.

“Moj savjet za sve njih je da moraju da rade na sebi, da slušaju savjete trenera, pa i nas starijih kako bi taj potencijal i talenat razvili i postali vrhunski igrači. Naravno, tu mislim i na mog kolegu Filipa Domazetovića, jer kao golman sa nekim iskustvom, vidim da on može da bude golman za ozbiljan nivo”.

Budućnost privodi kraju pripreme u Sloveniji, u Podgoricu se vraća 2. jula, dan nakon utakmice sa Egnatijom.

“Mislim da je osjećaj svih odličan, jer ovdje imamo sve što nam je potrebno. Mir, dobre terene, uslove, jake protivnike… Kada smo već kod utakmica, mislim da smo protiv Maribora odigrali bolje nego protiv Zaglebja, a razlog je jer smo bili svježiji. Međutim, u obje utakmice smo imali svoje šanse i iza nas su dobre provjere. I Egnatija će nam poslužiti da se uigramo i da pokušamo da prihvatimo zahtjeve koje traži šef, a poslužiće i šefu da vidi koliko može na koga da računa pred Evropu i prvenstvo”, kazao je golman Budućnosti.

Kvalifikacije za Ligu konferencija se bliže, Budućnost protiv Mališeve igra 11. jula na strani, dok je revanš sedam dana kasnije pod Goricom.

“Dobili smo protivnika po želji, rivala sa kojim možemo da igramo, ali i sa kojim moramo da budemo oprezni. Naše je da se dobro osvježimo, pripremimo, analiziramo protivnika ekipno i pojedinačno i da ozbiljno pristupimo utakmici – samo sa takvim razmišljanjem možemo da se nadamo prolazu u naredni krug”, rekao je na kraju razgovora Milan Mijatović.

Bonus video: