Budućnost bolja od šampiona Albanije na kraju priprema u Sloveniji

Igor Ivanović i Ivan Bojović presudili Egnatiji u Moravskim Toplicama - 2:1

5647 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti savladali su prvaka Albanije Egnatiju sa 2:1, na kraju priprema u slovenačkim Moravskim Toplicama.

Osvajaču duple krune u Albaniji, koji se sprema za kvalifikacije za Ligu šampiona i dvomeč sa Borcem iz Banjaluke, povela je u 38. minutu, a Budućnost izjednačila u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Nakon visokog presinga i greške protivničkog golmana, Igor Ivanović je pogodio praznu mrežu sa 30-ak metara.

Trenutak odluke desio se u 84. minutu, kada je Bodin Tomašević sjajno iznio loptu i i dodao je Ivanu Bojoviću, ovaj se varkama oslobodio protivničkih defanzivaca i pogodio za 2:1.

„Odigrali smo na način koji kao trener ne preferiram i koji možda nije lijep za oko, ali je - takmičarski. Najvažnije je doći do rezultata“, kazao je trener Budućnosti Ivan Brnović nakon meča.

„Danas sam najmanje zadovoljan načinom kako smo gradili igru, čuvali loptu... Protivnik je dosta držao loptu u svom posjedu, a mi smo sa druge strane bili opasni iz kotranapada. Igrali smo u niskoj i srednjoj zoni dobro, rival nije imao rješenja za nas, a primili smo gol kada smo izašli u presing tih nekih dvadesetak minuta“, poručio je Brnović, koji može da bude zadovoljan kako je ekipa djelovala timski u većem dijelu susreta..

„Pobjedili smo kao tim. Bili smo taktički pametni, svaki igrač je dao svoj maksimum i onda su pojedinci izašli iz kolektiva. Sve u svemu, jedna prava takmičarska utakmica, slične nas čekaju u Evropi, zadovoljan sam zalaganjem, a došao je i rezultat kao plod voljnog momenta i želje igrača“.

Budućnost će po povratku u Podgorici imati još jednu provjeru prije mečeva sa ekipom Mališeva sa Kosova (11. i 18. jul) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Budućnost je protiv Egnatije igrala u sastavu Mijatović, Grivić, Dakić (50' Orahovac), Tomašević (85' Adžić), Gašević (80' Vuković), Brnović (80' Mirković), Bulatović, Vukotić (85' Đukanović), Bojović (85' Camaj), Ivanović (85' Kostić) i Perišić (70' Šarkić).

Bonus video: