Desetka za dobrodošlicu: Škrijelj tri godine u Vorskli

Crnogorski reprezentativac i zvanično u Ukrajini, nakon tri odlične sezone u Mornaru i debija u dresu reprezentacije

5819 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Afirmisao se u Mornaru, postao je seniorski reprezentativac Crne Gore, vrijeme je za internacionalni iskorak - Demir Škrijelj potpisao je danas trogodišnji ugovor sa ukrajinskom Vorsklom.

Dočekao ga je dres sa brojem 10, što dovoljno govori s kakvom stiže reputacijom, ali i očekivanjima.

"Izuzetno sam zadovoljan dolaskom u ovakav klub, sa visokim ciljevima koji su nam predočeni, a to je svakako izlazak u Evropu", kazao je Škrijelj nakon potpisa ugovora.

Tri godine je nosio dres Mornara, a vrhunac je dostigao u prethodnoj sezoni, kada je sjajnim igrama pomogao Baranima da stignu do istorijskog uspjeha i osvajanjem drugog mjesta plasiraju se na internacionalnu scenu.

"Želio bih još jednom da se zahvalim mom Mornaru i navijačima, koji su mi značajnu uljepšali boravku u Baru. Ostaju nezaboravne uspomene, želim klubu sreću u pohodu na Evropu".

Škrijelj je u martu ove godine i debitovao za crnogorsku reprezentaciju, a prelazak u inostranstvo bio je logičan, prirodan slijed za 26-godišnjeg majstora.

"Sada je vrijeme za novi iskorak i novo dokazivanje u jakoj ligi. Vrlo sam zadovoljan ekipom i toplim dočekom u klubu. To što sam zadužio broj 10 je jasan pokazatelj kakve su ambicije ove sezone i daću sve od sebe da opravdam očekivanja svih ljudi u Vorskli koji vjeruju u mene".

Vorskla je iz Poltave, u centralnoj Ukrajini, a prošle sezone je bila deveta u ligi od 16 klubova.

U zemlji u kojoj u istočnom dijelu bijesni rat fudbal se nesmetano igra, što je jasan znak ponosa i prkosa.

"Život u Ukrajini je za sada odličan, lični uslovi su fantastični, potpisao sam ugovor na tri godine. U pitanju je jako visok nivo i raduje me što ću biti na radaru reprezentacije", kazao je Škrijelj, koji je potpisao ugovor u društvu fudbalskog menadžera Mateja Špadijera.

Bonus video: