Preminuo Zoran Vorotović

Vorotović je u karijeri igrao za Sutjesku, Budućnost, Crvenu zvezdu, Sarijer i Spartak iz Subotice. Bio je jedan od najboljih lijevih bekova bivše Jugoslavije

30658 pregleda 798 reakcija 23 komentar(a)
Zoran Vorotović, Foto: Facebook.com
Zoran Vorotović, Foto: Facebook.com

Crnogorski fudbaler, Zoran Vorotović, preminuo je 67. godini.

Vorotović je bio jedan od najboljih lijevih bekova bivše Jugoslavije, a karijeru je počeo u Sutjesci. Bio je dio čuvene generacije nikšićkog kluba, koja je bila omladinski prvak SFRJ 1975. godine.

Nakon Sutjeske je pojačao Budućnost, čiji je dres nosio od 1977. do 1986. godine.

Iz Budućnosti se preselio u Crvenu zvezdu, gdje je igrao u sezoni 1986/1987. Nakon Crvene zvezde je tri sezone nastupao za turski Sarijer, a karijeru je završio u Spartaku iz Subotice.

Vorotović je 2001. godine doživio tešku saobraćajnu nesreću.

“Moj život je bio bajka u kom sam radio sve što sam želio, sve do tog kobnog Nikoljdana… Od te nesreće sam stopostotni invalid jer su mi "potrgani" mišići lijeve ruke, zapravo cijelog brahijalnog pleksusa, a ruka je slomljena na nekoliko mjesta, kao i lijeva noga. Cijela lijeva strana, osim donjeg dijela lijeve noge, potpuno je nepokretna, a bolovi su nesnosni, tako da sam 23 sata u krevetu, a jedan sat u kolicima”, pričao je Vorotović jednom prilikom za “Slobodnu Dalmaciju” o nesreći koja se dogodila 2001. godine.

U Prvoj jugoslovenskoj ligi je odigrao 246 mečeva i postigao 15 pogodaka.

Bonus video: