Drama u Teksasu: Mesi promašio penal, spasio ga Dibu Martines, Argentina u polufinalu Kopa Amerike

"Gaučosi" teškom mukom slomili Ekvador i nastaviili hod ka odbrani trofeja

4649 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dramatično četvrtfinale Kopa Amerike igrali su rano jutros Argentina i Ekvador u Hjustonu, na ispunjenom NRG stadionu.

"Gaučosi" su se teškom mukom plasirali u polufinale i nastaviili hod ka odbrani trofeja, ali su žilavog protivnika slomili tek u penal-seriji - 4:2, nakon što u regularnom toku i produžecima bilo 1:1.

Povela je Argentina u 35. minutu, nakon uigrane akcije iz prekida - korner Mesija, asistencija glavom Mekalistera i pogodak Lisandra Lopesa.

Ekvadorci, koji su bili odlični u grupi i za koje se pretpostavljalo da će biti težak zalogaj šampionu, veliku priliku da izjednače imali su u 62. minutu - Ener Valensija je pogodio stativu iz penala.

Do zasluženog izjednačenja Ekvador je ipak stigao u drugom minutu sudijskog dodatka regularnog toka, kada je Kevin Rodriges sjajnim udarcem glavom na centaršut Jeboe pogodio dalji ugao.

Uslijedili su produžeci, pa penali.

Serija jedanaesteraca pod teksaškim suncem nije mogla da počne dramatičnije - krenula je promašajem Lea Mesija, čija je "panenka" sa bijele tačke završila na prečki!

Rizikovao je Mesi, svjetski šampion, da postane tragičar, ali ga je spasio - ko drugi do fenomenalni golman Emiliano Dibu Martines, koji je odbranio prva dva penala Ekvadorcima - Meni i Mindi.

Alvares, Mekalister, Montijel i Otamendi su, na drugoj strani, bili koncentrisaniji od Mesija, poslavši Argentinu pravo u polufinale.

Rival će biti bolji iz večerašnjeg okršaja Venecuela - Kanada.

U preostala dva četvrtfinalna para sastaju se Brazil - Urugvaj i Kolumbija - Panama.

Bonus video: