Crnogorske fudbalerke vjeruju u novi iskorak i baraž za Evropsko prvenstvo

Izabranice Mirka Marića će narednog petka, 12. jula od 17,45 sati u pretposljednjoj utakmici gostovati Farskim Ostrvima, a onda će u derbiju 16. jula, na Starom aerodromu dočekati Grčku.

2908 pregleda 0 komentar(a)
Kapitenka smatra da je njena ekipa svakim danom sve bolja, Foto: FSCG
Kapitenka smatra da je njena ekipa svakim danom sve bolja, Foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore priprema se za završnicu kvalifikacija za UEFA EURO 2025 iutakmice sa Farskim Ostrvima i Grčkom u posljednja dva kola grupe C3.

Naša selekcija je nakon četiri runde lider na tabeli, zbog bolje gol azlike od Grčke, koja takođe iam 10 bodova.

Izabranice Mirka Marića će narednog petka, 12. jula od 17,45 sati u pretposljednjoj utakmici gostovati Farskim Ostrvima, a onda će u derbiju 16. jula, na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu dočekati Grčku.

- Prva utakmica je najvažnija, jer bi pobjeda nad Farskim Ostrvima označila da bi nam protiv Grčke bio dovolja nbod za prvo mjesto. Ali, nečemo da pšričamo o budućnosti, fokusirane smo samo an prvu utakmicu na Farskim Ostrvima", kazala je kapitenka Slađana Bulatović.

Naše igračice bile su ubjedljivepod Goricom, dobile su Faranke sa čak 5:1.

- Biće nam veoma teško, neuporedivo teže nego u Podgorici, ali vjerujem da smo favotitkinje. Da bismo ostvarile pozitivan ishod moramo da pružimo maksimum i da budemo spremne u svakom pogledu", dodala je Bulatović.

I u LIgi nacija je anša selekcija u crnoj Gori bila uibjedljiva črotiv Faranki i slavila sa čak 9:0, ali u revanšu svega 1:0 za Marićeve igračice.

- Pobijedile smo ih ubjedljivo u prethodna dva meča, ali to ne smije da nas zavara. Moramo dobro da se potrudimo da osvojimo bodove. Mislim da smo bolji tim, ali u ovakvim mečevima mogu da presude nijanse. Maksimalan fokus i maksimalan oprez su potrebni da bi naš kvalitet presudio, napominje i Jasna Đoković. Crna Gora je uoči raspleta grupne faze u dobroj poziciji i blizu plasmana u prvu rundu baraža za Evropsko prvenstvo, u koji idu pobjednici pet grupa i tri najbolje drugoplasirane ekipe iz Lige C.

- Osjećamo da smo blizu, mislim da smo zaslužile to po svemu što pokazujemo posljednjih godina. Mislim da je ovo trenutak za još jedan iskorak u našem ženskom fudbalu - naglasila je Đoković.

Prethodno gostovanje na Farskim Ostrvima naše fudbalerke pamte i po izuzetno stresnom i turbulentnom letu. Na Farska Ostrva su doputovale noć uoči meča, nakon što avion iz Kopenhagena nije mogao da sleti u Toršavn iz prvog pokušaja, već je nekoliko sati kružio iznad Antlatika, pa morao da se prizemlji u Norveškoj. Uz velike turbulencije, izazvane jakim udarima vjetra, iz drugog puta je sletioo na aerodrom Vagar. - Pamtimo taj stresan let, ali ne mislimo o tome. Mislimo samo kako da se pripremimo i kako da što bolje odigramo utakmicu - zaključila je Đoković.

Bonus video: