Fudbal neće biti isti bez Tonija Krosa!

Po šest puta evropski i svjetski klupski prvak, te osvajač Mundijala 2014. godine, Toni Kros, oprostio se od igranja sa 34 godine

3664 pregleda 4 komentar(a)
Posljednji poljubac publici velikan svjetskog fudbala uputio je sa terena stadiona u Štutgartu, Foto: REUTERS
Posljednji poljubac publici velikan svjetskog fudbala uputio je sa terena stadiona u Štutgartu, Foto: REUTERS

Toni Kroos završio je igračku karijeru nakon posljednje utakmice na Euru 2024. Ekipa Njemačke koju vodi Julijan Nagelsman izgubila je od Španije nakon produžetaka (1:2) u četvrtfinalu domaćeg prvenstva i završila je nastup na turniru.

Sjajni 34-godišnji vezista odbio je da prodfuži ugovor sa Real Madridom i najavio da će završiti fudbalsku karijeru nakon Euro 2024.

Toni Kros je profesionalnu karijeru počeo u Bajernu. Za minhenski klub igrao je od 2007. do 2014. godine, nakon čega je prešao u Real Madrid. S Bajernom je bio prvak Evrope, po tri puta bio prvak Njemačke i osvajač Kupa Njemačke, dva puta je pdoigao Superkup svoje zemlje.

Kao član madridske ekipe Kros je po četiri puta osvajao La Ligu i Superkup Španije, a jednom je osvojio Kup kralja.

On je šest puta osvojio Ligu šampiona (jednom s Bajernom i pet s Real Madridom), a pet puta osvojio evropski Superkup. Ima i šest pobjeda na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Kao dio njemačke reprezentacije Kros je postao svjetski prvak 2014., a na Mundijalu 2010. godine, osvojio je bronzanu medalju.

Bonus video: