Grivić pred start sezone i mečeve protiv Mališeve: Znamo šta se traži od nas

Budućnost u četvrtak (17) u Podujevu protiv Mališeve igra prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija

11340 pregleda 41 reakcija 5 komentar(a)
Dragan Grivić, Foto: FK Budućnost
Dragan Grivić, Foto: FK Budućnost

Jedan od igrača, koji je pojačao fudbalski klub Budućnost u ljetnjem prelaznom roku je Dragan Grivić.

Najbolji desni bek prethodne sezone u domaćem šampionatu je nakon šest godina napustio Sutjesku i preselio se u redove Budućnosti. Sa Podgoričanima je odradio pripreme u Sloveniji i spremno dočekuje početak sezone i meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, protiv Mališeve, koji je na programu u četvrtak na Kosovu.

“Stigao sam u veliki klub sa velikim očekivanjima, nadam se da ćemo ta očekivanja ove sezone da opravdamo - kako kroz prvenstvo i Kup, tako i kroz evropske utakmice koje nam slijede. Nije mi bilo teško da se uklopim, jer se radi o grupi dobrih momaka i odličnih fudbalera. Nadam se da ćemo tu pozitivnu energiju iz svlačionice da prenesemo na teren”, rekao je Grivić u razgovoru za klupski sajt.

Budućnost je u pripremnom periodu odradila kontrolne utakmice protiv Vlaznije, Mornara, Maribora, Zaglebja, Egnatije i Otranta.

“Mislim da smo dosta dobro izgledali na terenu, na nekim utakmicama rezultat nije ispratio dobru igru, ali to je fudbal i proces. Nadam se da ćemo sada - u evropskim utakmicama - nastaviti sa dobrom igrom, ali da će uz dobru igru doći i - željeni rezultat”, jasan je Grivić.

Prvi meč protiv Mališeve je 11. jula (17) u Podujevu, revanš je sedam dana kasnije pod Goricom (21).

“Atmosfera u ekipi je odlična, svjesni smo da su pred nama dva teška meča protiv Mališeve, ali mislim da smo dobili rivala po mjeri. Znamo šta treba da radimo i šta se traži od nas, pa vjerujem da uz malo sreće – koja je u fudbalu neophodna - možemo doći do dobrog rezultata i prolaska u drugo kolo. Znamo ko nam je protivnik – vidjeli smo da imaju dobru i čvrstu ekipu uz par kvalitetnih individualaca – i imaće naše puno poštovanje. Međutim, cijenimo sebe, svjesni smo da imamo kvalitet i nadam se da ćemo odigrati kolektivno dobro, svesti rivala na minimum i napraviti dobar rezultat”, poručio je Dragan Grivić.

Bonus video: