Održan Barsin kamp u Baru: Djeca uživala u kombinaciji odmora i priprema

Za najboljeg igrača turnira proglašen je član Starog aerodroma Amar Dacić

4378 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Barcelona Academy
Foto: Barcelona Academy

Prošle sedmice u Baru završen ljetnji fudbalski kamp Barsa akademija koji je okupio talentovane dječake i djevojčice iz Crne Gore, Albanije, Srbije, sa Kosova, te iz Bosne i Hercegovine, Češke, Italije, Belgije..., pružajući im priliku da unaprijede svoje fudbalske vještine pod stručnim nadzorom trenera iz čuvene škole - La Masije.

Kako je naveo organizator, Akademija oponaša model igre uspostavljen u svim kategorijama Barselone, a cilj projekta je da se proširi brend Barse u Crnoj Gori kroz prenošenje klupske filozofije rada, kreativnog stila igre i razvijanja vrijednosti poštovanja, truda, timskog rada i poniznosti...

Bila je to, ustvari, kombinacija priprema i odmora za djecu koja su ostala fokusirana na ciljeve, a peti i finalni dan kampa donio je nevjerovatno uzbuđenje.

Barselona akademi
foto: Barcelona Academy

Tada su djeca radila fizička testiranja i učestvovala u lekcijama španskog jezika.

Za najboljeg fudbalera kampa je proglašen Amar Dacić, član Starog Aerodroma koji je osvojio vrijednu nagradu - provešće sedam dana trenirajući u Barsinoj La Masiji.

Barselona akademi
foto: Barcelona Academy

Najavljeno je da su već u toku planovi za narednu godinu, a kako je kazao direktor kampa Lazar Martinović, cilj je da Barsa akademija ljetni kamp u Baru postane tradicija.

Barsa akademija kamp se u Crnu Goru tako vratio poslije osam godina.

„Ovo ne bi bilo moguće bez povjerenja i podrške naših dragocjenih partnera iz Hrvatske - gospođe Marijane Vuletić, koordinatorice Barselone, i gospodina Branka Pavlice, vlasnika licence za jugoistočnu Evropu”, objavio je organizator.

Bonus video: