Tijago Alkantara završio igračku karijeru: Hvala fudbalu

Nekadašnji vezista Barselone, Bajerna i Liverpula trebalo bi da ostane fudbalu kao trener

2786 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši fudbalski reprezentativac Španije Tijago Alkantara objavio je u ponedjeljak veče da završava igračku karijeru, ali bi se ponovo vrlo brzo mogao da se aktivira u fudbalu, doduše u drugačijoj ulozi.

"Uvijek ću biti spreman da vratim ono što sam dobio i zahvalan sam na vremenu koje sam proveo. Hvala fudbalu. I svima koji su me pratili i usput me učinili boljim igračem i osobom", napisao je 33-godišnji vezista na društvenoj platformi X.

Posljednje četiri sezone svoje karijere Alkantara je proveo u Liverpoolu, a prije toga je igrao za Barselonu i Bajern. Povrede su ga spriječile da prošle sezone da značajniji doprinos na Enfildu, jer je zbog konstantnih problema odigrao tek pet minuta.

Alkantara je 2011. s Barselonom osvojio Ligu šampiona, ali je najdublji igrački trag ostavio u Minhenu, gdje je stekao i kultni status kod navijača, nakon što ga je 2013. tadašnji trener Bajerna Pep Gvardiola doveo iz Barselone. Gvardiola je toliko želio Alkantaru u svom timu, da je insistirao da se u prelaznom roku pokuša angažovati uz slogan - "Tijago ili ništa".

Na kraju ga je Bajern i doveo u transferu vrijednom 25 miliona eura.

Tijago je u Bajernu igrao od 2013. do 2020. i osvojio s klubom sedam titula prvaka Njemačke, četiri njemačka Kupa i došao do svog drugog trijumfa u Ligi šampiona, u posljednjoj sezoni, kad mu je trener bio Hansi Flik.

Bivši njemački selektor je, nakon otkaza Ćaviju Ernandesu, izabran za novog trenera Barselone u koju, kako navode mediji, želi vratiti Tijaga u ulozi jednog od svojih pomoćnika.

Bonus video: