Košmarna noć za Dečić: I Velšani su elita za crnogorskog šampiona

Tuzani izgubili u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona - bolji je bio TNS (3:0). Revanš je narednog utorka u Podgorici

30952 pregleda 449 reakcija 81 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Debi Dečića u kvalifikacijama za Ligu šampiona je bio košmaran i samo je potvrdio nemoć crnogorskih klubova na evropskoj sceni.

Realnost je takva da je šampion Crne Gore doživio težak poraz na terenu prvaka Velsa - Tuzani su izgubili 3:0 od TNS-a i već poslije prve utakmice napravili ogroman korak unazad u borbi za plasman u drugu rundu kvalifikacija.

Sam start je najavio tešku noć za Dečić, jer je tim Milorada Pekovića primio gol već poslije četiri minuta, kada je mrežu Igora Nikića zatresao napadač Bred Jang.

Šutirao je glavom poslije centaršuta Džošue Danijelsa sa desne strane, a onda sličan pogodak postigao i u 28. I tada je reagoval glavom, dočekao je centaršut sa lijevog boka i drugi put bez velikih problema poslao loptu iza leđa Nikića.

Dečić nije bio bezopasan, ali je u odbrani bio - katastrofalan.

Tako su dobre prilike propuštali Luka Malešević, dva puta Matija Božanović i Bojan Matić, a na drugoj strani je u 39. minutu opet visoka lopta napravila problem defanzivi i spasa nije bilo.

Treći gol je TNS dao poslije kornera i asistencije glavom Rajana Brobela - u gužvi se na ivici peterca crnogorskog predstavnika najbolje snašao Dani Dejvis i donio ogromnih i potpuno zasluženih 3:0.

Nastavak je bio manje rizičan za Pekovićeve izabranike, ali je i drugo poluvrijeme pripalo rivalu koji je bio opasan preko Brobela - teži poraz našeg predstavnika je spriječio golman Nikić.

Revanš je narednog utorka u Podgorici, ali sve je izvjesnije da će Dečić evropsku sezonu nastaviti u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

TNS - DEČIĆ 3:0 (3:0)

Osvestri - Stadion „Park hol”. Sudija: Bram van Drajs (Belgija). Strijelci: Jang u 4. i 28, Dejvis u 39. minutu. Žuti kartoni: Dejvis, Roberts (TNS), Ujkaj, Matić (Dečić).

TNS: Roberts - Danijels, Pask, Bodenham, Dejvis - Klark (67. Holden), Redmond (88. D. Vilijams), Smit - Brobel (88. Bredli), Jang (78. Mekmanus), Dž. Vilijams (78. Bejker);

Dečić: Nikić - Drešaj, Milić (73. Sekulović), Ujkaj, Malešević - Augusto Korea (81. Striković), Božanović - Stijepović (46. Pulejo), Božović (59. Kajević), Mašović (46. Đoljaj) - Matić.

Bonus video: