Jovetić se uz birane riječi oprostio od Olimpijakosa, koji će biti naredni klub crnogorske legende?

"Nije nikad lako reći doviđenja, ali je mnogo lakše kada ispištete istoriju prije nego što to kažete. Bilo je ovo zadivljujuće putovanje"

21940 pregleda 59 reakcija 22 komentar(a)
Foto: UEFA Europa Conference League/X
Foto: UEFA Europa Conference League/X

Stevan Jovetić se objavom na Instagramu, uz lijepe i birane riječi, oprostio od Olimpijakosa, kluba u kojem je proveo prethodnu sezonu i sa kojim je osvojio Uefinu Ligu konferencija.

Rastanak nije mogao da bude ljepši..

"Nije nikad lako reći doviđenja, ali je mnogo lakše kada ispištete istoriju prije nego što to kažete. Bilo je ovo zadivljujuće putovanje. Želim da se zahvalim svima za ovaj uspjeh. Predsjedniku Marinakisu, Antoniju Kordonu, Hoseu Ignjasiju i Dijegu Martinesu, ljudima koji su me doveli u Olimpijakos. Zatim mojim saigračima - mojim lavovima, samo mi znamo šta se deševalo u svlačionici, šta smo sve prošli da bismo osvojili ovaj trofej", navao je Jovetić.

"Hvala i treneru Hoseu Luisu Mendilibaru i njegovom stručnom štabu, fitnes trenerima, medicinskom timu, nutricionistima, kuvaru, ekonomu! Posebno hvala našem 12. igraču tokom cijele sezone, našim nevjerovatnim navijačima. Igrao sam na mnogo stadiona, ali ambijent koji pravite vi momci je jedinstven!", napisao je crnogorski as.

Za jednu sezonu u dresu pirejskog kluba Jovetić je odigrao 30 utakmica u svim takmičenjima, postigao je osam golova.

Koji će biti njegov naredni klub?

Jovetić je golom koji je prije dvije sezone postigao za Hertu postao prvi igrač koji je pogađao mreže u svih pet najjačih evropskih liga - Italiji (Fiorentina, Inter), Engleskoj (Mančester siti), Španiji (Sevilja), Francuskoj (Monako) i Njemačkoj (Herta).

Sa 34 godine je osvojio i prvi veliki evropskih trofej, u dresu Olimpijakosa, ali njegovo fudbalsko putovanje se nastavlja - još je željan izazova.

Čeka se novi klub.

Bonus video: