Mornar ispisao istoriju: Prva pobjeda Barana u Evropi, utisak pokvario primljeni gol u 94. minutu

Crnogorski predstavnik slavio 2:1 na DG areni protiv Dinamio Tbilisija u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije

25107 pregleda 54 reakcija 36 komentar(a)
Milan Vušurović postiže gol za 2:0, Foto: FK Mornar/Facebook
Milan Vušurović postiže gol za 2:0, Foto: FK Mornar/Facebook

Prije nešto manje od dva mjeseca je ispisana stranica istorije FK Mornar, kada je prvi put izborio plasman na evropsku scenu i nije se dugo čekalo na novu veliku noć Barana.

Sezona 2024/25. je počela sjajno, pa crnogorski predstavnik nastavlja da pomjera granice - na debiju u međunarodnim takmičenjima je stigla i prva pobjeda, mada je utisak donekle pokvario pogodak primljen u 94. minutu.

Na kraju - bilo je 2:1 protiv Dinama iz Tblisija 2:1 u prvom utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Od početka se vidjelo da igrači Mornara imaju motiv do neba, nošeni podrškom preko 1.000 navijača, pa je već u 7. minutu Kris Marlon Ondong-Emba natjerao golmana Miheila Makacariju da interveniše - spriječio je vođstvo naše ekipe uz pomoć prečke.

Bolju igru je Mornar krunisao u 20. minutu, i to na kakav način - evrogolom Marka Đuršića iz slobodnog udarca sa preko 30 metara.

Đurišić je opalio lijevog nogom po lopti, ona zakačila jednog od igrača Dinama u živom zidu i tako dobila i brzinu i pravac, pa je Makacarija bio nemoćan. Uslijedilo je veliko slavlje, bio je to prvi pogodak Mornara ikada u Evropi, a samo tri minuta kasnije je stigao i drugi.

Opet je u centru pažnje bio Đuršić, vezista rođen u Beogradu, koji je sjajnim pasom u zicer lansirao Milana Vušurovića, a ovaj rutinski zaobišao čuvara mreže Gruzina i lako poslao loptu u mrežu za velikih i zasluženih 2:0.

Do poluvremena je Mornar kontrolisao situaciju na terenu, a nisu se stvari puno promijenile ni u nastavku. Mladi tim Dinama je pokušavao da pronađe prostor i gol kojim bi vratio ravnotežu u dvomeč.

Dugo mu to nije uspijevalo, ali kao da je dobio krila u 84. minut kada je crveni karton dobio Ermin Seratlić zbog neopreznog starta u duelu sa Sabom Kvadagijanijem.

Stvorili su gosti jednu veliku šansu, potom smanjili preko Nikoloza Udrehelidzea, a onda u 95. imali kolosalnu priliku za izjednačenje. Srećom, nisu je iskoristili...

Revanš je u Tbilisiju narednog četvrtka, a Mornar će ako eliminiše Dinamo u drugoj rundi igrati protiv Radničkog iz Kragujevca.

Bonus video: