Oproštaj Di Marije, Mesijeve suze i gol Martinesa - Argentina je osvojila Kopa Ameriku

"Gaučosi" u finalu Kopa Amerike nakon produžetaka savladali Kolumbiju 1:0

17567 pregleda 29 reakcija 3 komentar(a)
Slavlje fudbalera Argentine, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Argentine, Foto: Reuters

Fudbaleri Argentine savladali su sinoć nakon produžetaka Kolumbiju (1:0) u finalu Kopa Amerike i odbranili trofej, koji su osvojili prije tri godine.

"Gaučosi" su nakon ovog pehara na prvom mjestu vječne liste sa 16 trofeja, dok je na drugom mjestu Urugvaj, koji je 15 puta bio šampion. Brazil je daleko iza, budući da je devet puta osvajao kontinentalno takmičenje.

A heroj nacije je Lautaro Martines, koji je u 112. minutu krunisao lijepu akciju i asistenciju Lo Selsa pretvorio u gol. Fudbaler Intera je sa pet pogodaka najbolji strijelac takmičenja.

Inače, utakmica u Majamiju je kasnila 82 minuta zbog velikih gužvi oko stadiona, a španska "Marka" je pisala da je oko 30.000 ljudi ostalo ispred stadiona, a da su neki od njih, iako nisu imali kartu, pokušali da uđu.

A kada je utakmica počela, odmah je krenulo sa uzbuđenjima - već u sedmom minutu Kolumbija je imala sjajnu priliku, ali je Kordoba pogodio stativu.

Imala je Kolumbija u prvom poluvremenu veći posjed lopte, više je prijetila, a dobru priliku nije iskoristio ni Lerma, kojeg je sjajno zaustavio Emilijano Martines.

Prijetili su i Argentinci, a sredinom prvog dijela je Mesi propustio priliku da postigne gol.

I drugo poluvrijeme je počelo šansama - na jednoj strani je neprecizan bio Di Marija, a na drugoj Arijas i Sančes.

Sredinom drugog poluvremena Lionel Mesi više nije mogao da izdrži - zamijenjen je zbog povrede, izašao je iz igre i u suzama na klupi gledao saigrače.

mei
foto: Reuters

U finišu regularnog dijela je Gonzales propustio priliku da Argentinu dovede u vođstvo, a onda je bio neprecizan i u prvom produžetku.

I onda u 112. minutu na scenu stupa Lautaro Martines, koji je uspio da matira Vargasa i svom timu donese novu titulu.

Inače, ovo je bio posljednji meč u reprezentaciji Argentine Anhela di Marije. Sjajni fudbaler odlučio je da se poslije ovog turnira povuče.

Kada je riječ o ostalim individualnim nagradama, Martines je proglašen za najboljeg golmana, dok je Hames Rodriges proglašen za najboljeg igrača.

Bonus video: