Dečić nije u poziciji da prijeti TNS-u, Peković: Minus nije nedostižan, daćemo sve da popravimo utisak

"Teško je poslije poraza od 3:0 pričati o ambicijama, ali očekivali smo više i tako smo se spremali. Moramo da zadržimo samopouzdanje, da izvučemo pouke iz te utakmice u kojoj je presudilo naše neiskustvo na evropskoj sceni", kaže trener crnogorskog šampiona

15557 pregleda 14 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Debi Dečića u kvalifikacijama za Ligu šampiona je prošao neslavno, poraz od 3:0 od TNS-a u Velsu je učinio da je crnogorskom šampionu u revanšu potrebno čudo da se domogne druge runde.

Tuzani su svjesni da su podbacili u prvom duelu, ali vjeruju da nisu bez šansi da makar unesu uzbuđenja u dvomeč - revanš je u utorak od 21 sat na stadionu pod Goricom.

"Teško je poslije poraza od 3:0 pričati o ambicijama, ali očekivali smo više i tako smo se spremali. Moramo da zadržimo samopouzdanje, da izvučemo pouke iz te utakmice u kojoj je presudilo naše neiskustvo na evropskoj sceni. Rezultat je visok jer nismo bili podređeni - imali smo incijativu i neke šanse, polušanse. Svjesni smo gdje smo griješili, moramo da otklonimo te nedostatke i da bolje reagujemo u nekim situacijama", rekao je trener Dečića Milorad Peković na konferenciji za medije.

Rivalu koji prije samo šest dana slavi tako ubjedljivo se ne prijeti, ali...

"Minus svakako nije nedostižan, samo moramo da vjerujemo i da damo sve da popravimo utisak - zbog nas samih, pa onda svih ostalih. Ne treba da budemo nestrpljivi i da odmah jurimo, bitno je da da se u prvom nametnemo, da probamo da damo gol, a da ga ne primimo", istakao je Peković.

Dečić je u Velsu primio tri jeftina pogotka - dva, gotovo identična, djelo su napadača Breda Janga.

"Primili smo slične golove u Velsu - dva iz igre i jedan iz prekida. Moramo da radimo na tom postavljanju u odbrani, jer nam je napadač protivnika išao iza leđa i kažnjavao nas. Vidjeli smo da se greške skupo plaćaju i neće biti lako, jer imamo dosta problema u odbrani - Balić i Đeljaj nisu spremni, Milić je dobio udarac", dodao je Peković.

Ubuduće bi probleme u odbrani trebalo da riješi crnogorski reprezentativac Žarko Tomašević, koji je juče potpisao za prvaka Crne Gore.

"Svi znamo šta dobijamo sa njim i volio bih da je došao ranije. Ovoj ekipi treba njegovo iskustvo i kvalitet i sigurno će nam mnogo pomoći", zaključio je Peković.

Ako eliminiše TNS našeg predstavnika u 2. kolu čeka Fernecvaroš.

U slučaju eliminacije Dečić se seli u kvalifikacije za Ligu konferencije, gdje bi se sastao sa poraženim iz duela Ludogoreca i Dinamo Batumija.

Bonus video: