Garet Sautgejt napustio reprezentaciju Engleske

Sautgejt je osam godina bio selektor Albiona

7825 pregleda 33 reakcija 6 komentar(a)
Garet Sautgejt, Foto: Reuters
Garet Sautgejt, Foto: Reuters

Dileme više nema - Garet Sautgejt više nije selektor fudbalske reprezentacije Engleske, objavio je BBC.

Nakon osam godina i 102 meča na klupi Albiona, Sautgejt odlazi. Ugovor mu je istekao, a i bilo je očekivano da se povuče nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

"Kao ponosnom Englezu bila mi je čast, prvo da igram za reprezentaciju, a onda i da budem selektor. Dao sam sve od sebe. Ali, sada je vrijeme za promjene i novo poglavlje", rekao je Sautgejt.

SOFA
foto: Sofascore

Sautgejt je na klupi Engleske naslijedio Sema Alardajsa. Vodio je Albion dva puta do finala Evropskog prvenstva, jedini je kojem je to pošlo za rukom, ali Engleska nije uspjela da napravi završni korak i dođe do titule. Prije tri godine na "Vembliju", Italija je bila bolja u finalu nakon penala, dok je prije dva dana Španija slavila u Berlinu.

Na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji vodio je Engleze do četvrtog mjesta, dok je četiri godine kasnije u Kataru Albion u četvrtfinalu izgubio od Francuske.

"Ekipa, koja je igrala na Evropskom prvenstvu je bila puna mladih, talentovanih igrača. Oni mogu u budućnosti da osvoje trofej o kojem svi sanjamo. Takođe, imamo najbolje navijače na svijetu. Njihova pomoć mi je uvijek značila. Ja sam navijač Engleske i uvijek ću to biti. Hvala na svemu", poručio je Sautgejt.

Bonus video: