Realova devetka ima novog vlasnika: Madriđani predstavili Kilijana Mbapea

Mbape je potpisao ugovor sa Realom do 2029. godine

13356 pregleda 82 reakcija 6 komentar(a)
Kilijan Mbape na promociji, Foto: Reuters
Kilijan Mbape na promociji, Foto: Reuters

Dugogodišnja fudbalska sapunica okončana je početkom juna kada je saopšteno da će Kilijan Mbape ovog ljeta konačno potpisati za Real Madrid.

Nakon nekoliko godina, tokom kojih se spekulisalo o prelasku Francuza u Madrid, Mbape je konačno, nakon isteka ugovora sa Pari Sen Žermenom napustio domovinu, i preselio se u Španiju, odnosno Madrid.

A upravo je Madrid danas centar fudbalskih zbivanja. Kilijan Mbape je doputovao u glavni grad Španije, gdje je danas promovisan u novog igrača Real Madrida. Mbapea je na stadionu pozdravilo oko 85 hiljada navijača.

U međuvremenu Mbape je jutros prošao ljekarske preglede i u društvu prvog čovjeka Reala, Florentina Peresa potpisao ugovor sa klubom do 2029. godine. U Realu će zarađivati 26 miliona eura godišnje. A samo za potpis je dobio 130 miliona.

"Dobar dan svima. Pokušaću da pričam na španskom. Vau! Nevjerovatno je biti ovdje. Sanjao sam da igram za Real Madrid, a danas se taj san ostvario. Veoma sam srećan. Želim i da se zahvalim predsjedniku Florentinu Peresu, koji mi je od prvog dana ukazao povjerenje", kazao je Mbape.

Na predstavljanju je bila i njegova porodica, kao i legendarni fudbaler Zinedin Zidan, Mbapeov idol, čovjek koji je Mbapea doveo u Real prije nekolio godina, kada je fudbaler posjetio Realov kamp.

"Ovo je divan dan. Od djetinjstva sam imao samo jedan san. Hvala navijačima Reala koji mi iz dana u dan ukazuju ljubav. Daću svoj život za ovaj tim i ovaj grb", bio je prilično emotivan Mbape.

Imao je poruku i za svu djecu.

"Bio sam dijete poput vas. Sa strašću i snovima možete da postignete šta želite", poručio je Mbape.

Gazda Real Madrida, Florentino Peres, se prvo obratio Zinedinu Zidanu. Podsjetio je na to da je Zidan prije 12 godina doveo Mbapea u posjetu Realu.

"Dragi Zi-Zu - prije 12 godina si tadašnjeg dječaka pozvao u naš kamp. Danas se taj dječak pojavljuje ovdje. Pozdravimo Kilijana Mbapea", počeo je izlaganje Peres.

Peres je završio još jedno veliko pojačanje, a čestitao je i Španiji evropsku titulu.

"Ovo je istorijski dan za Real Madrid. Želio bih, prije svega da čestitam i reprezentaciji Španije na osvojenoj tituli. Čestitam, ne samo na pobjedi, već i na načinu na koji su to učinili", poručio je Peres.

Bonus video: