Prvi VAR gol na crnogorskim terenima - Dečić do istorijskog pogotka u LŠ uz pomoć tehnologije

Sudija Atila Karaoglan iz Turske tek nakon asistencije video tehnologije priznao gol Asmira Kajevića

19838 pregleda 30 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Glavni grad Podgorica
Foto: Glavni grad Podgorica

Sedam godina nakon što su VAR tehnologiju uvele skoro sve najjače evropske lige, video tehnologija je prvi put uticala da jedan gol bude priznat u Crnoj Gori.

Bio je to istorijski-prvi pogodak Dečića u kvalifikacijama za Ligu šampiona koji je postigao Asmir Kajević u revanš meču protiv TNS-a pod Goricom (1:1).

"Desetka" crnogorskog prvaka snažno je šutirala, lopta se od prečke odbila iza leđa Konora Robertsa, pomoćni sudija nije reagovao, a kako ni glavni Atila Karaoglan iz Turske nije imao sat koji u takvim situacijama javlja da li je lopta prešla liniju ili ne, reagovao je VAR.

Nakon pregleda snimka u VAR sobi Karaoglan je pokazao na centar - Kajević je izjednačio na 1:1.

Uefa je od ove sezone odlučila da se VAR koristi od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i od treće runde kvalifikacija za Ligu konferencija.

Prvi put VAR se pod Goricom pojavio u septembru 2021. na meču reprezentacija naše zemlje i Letonije u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru...

Bilo je i tada i kasnije odluka koje je potvrdio poput ofsajda Adama Marušića na meču sa Letonijom ili kada nije reagovao poslije faula nad Markom Vešovićom u utakmici kvalifikacija za Euro 2024 protiv Srbije nakon čega je Dušan Vlahović pogodio za 1:0.

Ipak, večeras je prvi put promijenio odluku sudija i priznao gol koji arbitri nisu dosudili.

Bonus video: