Peković: Ništa ne zamjeram igračima, nije lako igrati po ovakvom vremenu

Dečić i TNS remizirali (1:1) u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

5046 pregleda 6 komentar(a)
Detalj sa revanša Dečić - TNS, Foto: The New Saints of Oswestry Town FC/Facebook
Detalj sa revanša Dečić - TNS, Foto: The New Saints of Oswestry Town FC/Facebook

Fudbaleri Dečića remizirali su sinoć u Podgorici sa šampionom Velsa, TNS-om (1:1) u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crnogorski šampion je u revanš ušao sa tri gola zaostatka iz prvog meča (3:0), a sinoć je gubio od 43. minuta kada je Jang pogodio iz penala. U nastavku je Dečić stigao do izjednačenja, a strijelac je bio Kajević.

"Nezahvalno je bilo juriti zaostatak od 3:0, ali probali smo da uspostavimo inicijativu od početka, po teškom vremenu i protiv dobrog rivala. Izašli smo visoko i igrali sa dozom rizika protiv tima sa dosta brzih igrača. Imali smo stativu u 14. minutu, potom još šansi. Ne znam kako bi se završilo da smo poveli u prvom poluvremenu. Nijesmo uspjeli da realizujemo prilike koje smo imali, a onda smo primili gol iz jedanaesterca", rekao je trener Milorad Peković.

Peković je istakao da nema šta da zamjeri igračima.

"U drugom poluvremenu smo ponovo probali da nametnemo svoj ritam, imali incijativu, donekle nam je uspjelo. Dali smo gol, ali na kraju ostaje žal. Nadam se da ćemo izvući pouke i dočekati spremni narednog rivala. Uspjeli smo da se nametnemo protiv dobre ekipe, probali smo sve, ne mogu igračima ništa da zamjerim, nije lako igrati po ovakvom vremenu", kazao je Peković.

Dečić će takmičenje nastaviti u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a rival će mu biti gruzijski Dinamo iz Batumija.

"Znači nam što ćemo igrati još najmanje dva evropska meča. Debitovali smo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, to je ono za što smo radili. Htjeli smo da uradimo više, ali ispalo je kako je ispalo. Koštale su nas greške iz prve utakmice, gdje je rezultat bio lošiji od igre. Lako smo primali golove, vidjelo se i neiskustvo", naglasio je Peković.

Bonus video: