Brnović: Mislimo pozitivno, i dalje vjerujem da smo bolji, imamo i navijače, gledaćete drugačiju Budućnost

Trener Podgoričana se nije libio da kaže da od ishoda sjutrašnjeg revanša 1. kola kvalifikacija za LK protiv Mališeve (21 h, poraz 1:0 u prvom meču) zavisi i, barem kratkoročna - budućnost Budućnosti

9176 pregleda 16 komentar(a)
Ivan Brnović i Andrija Bulatović na pres konferenciji, Foto: FK Budućnost
Ivan Brnović i Andrija Bulatović na pres konferenciji, Foto: FK Budućnost

Gledaćete drugačiju, ofanziviju, bolju Budućnost, najavio je trener "plavih" Ivan Brnović uoči sjutrašnjeg revanša protiv kosovske Mališeve (21 h, stadion pod Goricom) u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Podgoričani su izgubili prvi duel u Podujevu sa 1:0 i sjutra igraju utakmicu od čijeg ishoda zavisi, barem kratkoročna - budućnost kluba!

Nije se to Brnović libio da kaže, prihvatajući sav pritisak i posljedice u slučaju eventualnog ispadanja.

"Tako vam je kada vodite Budućnost i znajući to sam se i prihvatio ovog posla. Pritisak je uvijek tu i sa njim moramo da se suočimo, za svakog trenera Budućnosti je svaka naredna utakmica i neka vrsta kupovine vremena, a svaki poraz - bilo u Evropi, u prvenstvu ili Kupu, može da znači da ste blizu izlaznih vrata. Znao sam to i prije nego što sam postao trener".

Evropske utakmice, ipak, nisu kao ostale, priznao je Brnović, ističući da su razmišljanja njega i njegovih fudbalera - uprkos svemu, izrazito pozitivna.

"Evropske utakmice su najvažnije, Podgorica i Budućnost žive za okakve noći. Zato i pozivam navijače da ispune tribine, da nas njihov huk nosi do pobjede i prolaska dalje".

Brnović je obećao bolju Budućnost nego prije sedam dana, kada njegov tim u drugom poluvremenu igrao podređenu ulogu i izgubio 1:0.

"Vidjećete drugačiju Budućnost. Tamo smo igrali defanzivno, glavni cilj je bio da ne primimo gol i ta taktika bi upalila samo da smo u prvom poluvremenu bilio malo prisebniji pred protivničkim golom. Zašto smo pali u nastavku - kompleksno je pitanje i zatjijeva kompleksan odgovor, nije u pitanju samo fizička sprema, vjerovatno je povezana i sa psihom, u timu smo imali puno mladih igrača koji očigledno nisu mogli da podnesu pritisak internacionalnog meča. Mislim da u toj kombinaciji treba tražiti uzroke, ali to sada zaboravljamo i okrećemo se revanšu".

Ivan Brnović
Ivan Brnovićfoto: FK Budućnost

Prolaskom u 2. kolo Budućnost bi izborila dvomeč sa sofijskim CSKA 1948 i zadovoljila minimum evropskih ambicija.

"Igramo kući, pred našim navijačima, vjerujem i dalje smo samo barem za 10-20 odsto kvalitetnija ekipa od protivnika i nema razloga da ne razmišljamo pozitivno i optimistički. Raduje me da sam to spoznao i u razgovoru sa igračima", istakao je Brnović, najavivši dvije ofanzivne promjene u odnosu na prvi meč.

"Vraća se oporavljeni kapiten Petar Grbić, on će predvoditi napad, igraće i Ivan Bulatović. Ofanzivno, na gol više i nema razloga da skrivamo taktiku. Ne smijemo, naravno, ići grlom u jagode, Mališeva ima dva izuzetno brza i opasna napadača, Brutija i Hazrolaja i oni bi jedva dočekali široki prostor, ako bismo im ga dopustili".

Andrija Bulatović, omladinski reprezentativac, iako još 17-godišnjak, pokazao je i u prvoj utakmici da je spreman da preuzme odgovornost, da je veliko pojačanje Budućnosti.

"Fantastično sam prihvaćen, period adaptacije je protekao fenomenalno i zadovoljan sam početkom, bez obzira na poraz u prvoj utakmici na Kosovu. Vjerujem da ćemo u revanšu to nadoknaditi i plasirati se u naredno kolo, uz podršku naših navijača koji zaslužuju da im priredimo lijepo evropsko veče", kaže Bulatović.

Andrija Bulatović
Andrija Bulatovićfoto: FK Budućnost

Budućnost mora da bude mnogo agresivnija u revanšu - barem u onoj mjeri u kojoj je Mališeva bila u nastavku prve utakmice.

"Mi smo svoje šanse propustili u prvom poluvremenu, imali smo četiri-pet situacija za gol, ali srećom pred nama je revanš - imamo 90 i više minuta, huk naših navijača i sve preduslove da nadoknadimo zaostatak i prođemo dalje", dodao je Bulatović.

Meč pod Goricom sudiće mađarska četvorka predvođena Mihaljem Kapralijem. Utakmica počinje u 21 sat, ulaznice koštaju tri eura za zapadnu i dva eura za sjevernu tribinu.

Da Mališevu uzvratimo na sjajnom gostopirmstvu

Duele Budućnosti i Mališeve Uefa je proglasila mečevima visokog rizika - iz dobro poznath razloga, ali nikakav "rizik" Podgoričani nisu osjetili u prvom meču, naveo je Ivan Brnović.

"Sjajno samo dočekani, ambijent na stadionu je bio prijatan i želim da se zahvalim Mališevi na gostoprimstvu. Na nama je da našem rivalu uzvratimo istom mjerom u revanšu", naveo je Ivan Brnović.

Bonus video: