Naredni evropski izazov Dečića - Dinamo i lijepa arena u Batumiju

Klub sa Crnog mora je aktuelni prvak Gruzije, ali u posljednje tri godine nije preskočio ni jednu prepreku u Uefinim kvalifikacijama

11579 pregleda 7 komentar(a)
Stadion Dinama iz Batumija, Foto: Shutterstock
Stadion Dinama iz Batumija, Foto: Shutterstock

Imao je Dinamo iz Batumija već u trećem minutu revanša 1:0 protiv Ludogoreca, ali do kraja utakmice nije uspio da bar još jednom zatrese mrežu i odvede meč u produžetke, pa se oprostio od kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sve to znači da će gruzijski klub sa Crnog mora biti naredni rival crnogorskog prvaka Dečića u drugoj rundi Lige Evrope.

Dinamo je u revanšu na lijepoj "Adjarabet areni" vodio golom Vladimera Mamučašvilija, do kraja je imao inicijativu, ali nije uspio da "istopi" 3:1 iz Razgrada.

Dinamo je prošle godine proslavio vijek postojanja na pravi način - drugom titulom u istoriji kluba, pa je tako izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Od sezone 2020/21 redovan je učesnik Uefinih kvalifikacija, ali do sada nije imao zapaženijih rezultata, tačnije samo jednom je preskočio drugu rundu - tokom sezone 2021/22 kada je stigao do trećeg kola Lige konferencija.

Od tada nije imao čak ni pobjedu u evropskim takmičenjima, sve do večerašnje (pirove) protiv Ludogoreca.

Uzlet Dinama posljednjih godina u domaćem prvenstvu prati i infrastruktura, pa "plavi" mogu da se pohvali sjajnim stadionom koji prima 20.000 navijača, a već je nekoliko puta bio domaćin i reprezentaciji Gruzije.

Bonus video: