"Mornari" se i u Gruziji nadaju senzaciji

Fudbaleri Mornara večeras u 19 sati na stadionu “Miheil Meški” u revanšu 1. kruga kvalifikacija za Ligu konferencija brane gol prednosti protiv Dinamo Tbilisija

7944 pregleda 75 reakcija 5 komentar(a)
Marko Đurišić je bio nerješiva enigma za igrače Dinama u prvoj utakmici, Foto: FK Mornar
Marko Đurišić je bio nerješiva enigma za igrače Dinama u prvoj utakmici, Foto: FK Mornar

Istorijski debi u Evropi Mornar je na “DG areni” obilježio pobjedom nad Dinamom iz Tbilisija, prije sedam dana - 2:1, a večeras od 19 sati braniće prednost u ispunjenju sna i plasmana u drugi krug, gdje čeka Radnički iz Kragujevca.

U taboru “mornara” znaju da neće biti lako, ali i da su im šanse neuporedivo veće nego nakon izvučenih kuglica na žrijebu, koji ih je namjerio na nekadašnjeg sovjetskog velikana.

Iako Dinamo i dalje slovi za favorita, u Mornaru smatraju da im se otvorila velika šansa.

- Juče sam napunio 27 godina, ali rođendanskom poklonu nadam se danas od saigrača, a to bi bio prolazak u drugi krug. Imam međunarodnog iskustva, odigrao sam brojne evropske utakmice i znam da je iskustvo naša prednost, njihova je spremnost, jer već imaju 15-ak takmičarskih utakmica. Mi smo iz priprema ušli u kvalifkacije, ali sada je sigurno da ih ne možemo iznenaditi, jer su bili zetečeni našom hrabrošću i kvalitetom, dok su u drugom poluvremenu iskoristili bolju fizičku pripremljenost. Razočarao nas je taj gol primljen u posljednjem napadu, ali i mi smo pogriješili što nismo napali i u drugom poluvremenu - kaže za “Vijesti” Marko Đurišić, nekadašnji igrač Vojvodine, Radničkog iz Niša, Rige i klubova na Malti, junak prve pobjede Mornara u Evropi.

On je prije sedam dana postigao evrogol iz slobodnog udarca, a potom je i sjajnim pasom nadmudrio odbranu gostiju, a Milan Vušurović iskoristio njegovu asistenciju.

- Napašćemo ih, opet. Nema potrebe da ne pokušamo da iskoristimo naše veće iskustvo, jer oni jesu skupa, ali i izuzetno mlada ekipa. Uz to, sada još više znamo o njima - dodao je Đurišić.

U taboru Barana provijava optimizam nakon dolaska u Grzuiju, uprkos neprijatnosti koje su izabranici Zorana Đuraškovića doživjeli sinoć na treningu.

Vruće je i u Tbilisiju, ali se u vremenu odigravanja utakmice najavljuje pad temperature. Dinamo je odlučio da ne igra na svojoj, “Dinamo areni”, kapaciteta 55.000 gledalaca, već na stadionu “Mikheil Meski”, koji ima nešto preko 27.000 sjedećih mjesta, te hibridnu podlogu.

- Ohrabruje da je atmosfera u ekipi odlična, stanje igrača takođe. Samo Ermin Seratlić zbog crvenog kartona u prvom meču ne konkuriše za tim. Podloga je jako brza, igra će, dakle, biti brža, a mi ćemo pokušati da se prilagodimo. Probaćemo da nađemo načine da ih opet iznenadimo. Daćemo sve od sebe u pokušaju da se domognemo druge runde. Ako uspijemo, biće to zaista senzacija - iskren je trener Mornara, Zoran Đurašković.

Bonus video: