Marko Đurišić: Bili smo spremni da poginemo za pobjedu u Tbilisiju

Vezista Mornara Marko Đurišić zahvalio saigračima na najljepšem rođendanskom poklonu u Tbilisiju

10685 pregleda 5 komentar(a)
Darko Zorić je ljevicom pogodio gol Dinama u najboljem momentu za ekipu iz Bara, Foto: facebook/fkmornarbar
Darko Zorić je ljevicom pogodio gol Dinama u najboljem momentu za ekipu iz Bara, Foto: facebook/fkmornarbar

Vremenska razlika je dva sata, put dug. Na kraju puta, sjutra od 21,30 sati navijači Mornara dočekaće svoje miljenike i znaće da proslave. Mornar je istorijski debi na evrosceni završio eliminacijom favorizovanog Dinama u Tbilisiju, remijem 1.1, nakon pobjede u prvom duelu u Podgorici - 2:1.

Mornar će u drugom krugu kvalifikacija Lige konferencija igrati protiv Radničkog iz Kragujevca, koji je bio povlašćen u prvom krugu.

Junak prvog duela u Podgorici, istorijskog prvog gola Mornara na evrosceni, Marko Đurišić, nije krio sreću.

"Od saigrača sam za 27. rođendan dobio poklon koji sam tražio - plasman u drugi krug. Hvala im! Nije bilo lako, od samog dolaska provokacije i ponižavenje, a to je nekako uticalo da bojažljivo uđemo u meč. Primili smo i taj gol, sa igračem više, pomalo i slučajno ali smo na poluvremenu se skupili i rekli: Dosta! Dosta i tim mukllim udarcima, grubim faulovima, provokacijama. Proradio je inat i na teren smo izašli spremni da poginemo", priča nakon istorijskog uspjeha vezista Barana Marko Đurišić.

Barani jesu dominirai u drugom dijelu, ali...

"Ali nikako da damo taj gol, korner za kornerom, pritisak... A onda je Darko (Zorić) sjajno pogodio i onda smo ih rutinski "odradili", čuvali loptu i zasluženo ih eliminisali. Sada dan odmora, mada će to biti u putu, a onda priprema za utakmicu u Leskovcu 25, jula. Zorić će biti spreman, nije ozbiljnije povrijeđen ali Dubljević ima kartone. No, moj nekadašnji saigrač iz Voždovca, Veljko Trifunović, pokazao je klasu i iznenadio me sjajnim ulaskom u debitantski meč u dresu Mornara. Značiće Trifke u odsustvu Dubljevića, a nadam se da će do utakmice sa Radničkim podići i formu".

Proslava nakon utakmice u ekipi bila je burna.

"Jeste, čak je trener Zoran Đurašković bio preglasan u slavlju i dobio je nakon utakmice žuti karton. Ali neka, zaslužio je da proslavi", zaključio je Đurišić

Bonus video: