Brnović: Može da se računa na nas; Grivić: Bio je centaršut, ali najvažnije da je lopta završila gdje treba

"Ne mogu reći da je smo odigrali na evropskom nivou, ali jesmo više nego solidno"

18472 pregleda 16 komentar(a)
Brnović, Foto: FSCG
Brnović, Foto: FSCG

Kako treba da rješava rivale koji kvalitetom nisu iznad Budućnost je pokazala protiv kosovske Mališeve.

"Plavo-bijeli" su od prvog minuta revanša znali šta žele, na vrijeme su postizali golove i potpuno zasluženo su u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija - nakon poraza od 1:0 u Podujevu, momci Ivana Brnovića slavi su sa 3:0 pod Goricom.

"Naravno da smo zadovoljni, posebno kada je rezultat 3:0... Mališeva se pokazala kao solidan rival u tehničkom smismu. U pravom trenutkmu smo dali prvi gol, kasnije i u drugom sjajan pogodak Grivića, a onda još bolji Perišića koji je pokazao da na njega treba da se računa", rekao je Brnović nankon meča za RTCG.

U narednoj rundi Budućnost će igrati protiv bugarskog CSKA 1948.

"Iskreno ništa ne znam o ekipi CSKA 1948, to dovoljno govori koliko smo se spremali i imali samo fokus za Mališevu", naglasio je trener Budućnosti.

Stručnjak koji je na stadion pod Goricom stigao krajem prošle sezone zna da je njegov tim napravio dobar posao, ali i da još treba da se radi.

"Ovo je Budućnost koja je trenirala prvih 20 dana, nakon čega smo se odlučili na nešto defanzivniji fudbal, ali evo pokazalo se da nam ovo večeras više leži. Sigurno nam sada dolazi jači rival, pa ćemo gledati da se prilagodimo... U svakom slučaju pokazali smo da nas može ozbiljno da se računa - ne mogu reći da je smo odigrali na evropskom nivou, ali jesmo više nego solidno", jasan je Brnović.

Najavio je dolazak i novih lica.

"Gledaćemo da se pojačamo, jer je evidentno da nam nedostaju igrači na dvije ili tri pozicije - računam da će biti sve bolje i bolje".

Nije zaboravio ni navijače.

"Publika nas je dizala, želim da se zahvalim i sjeveru i zapadu".

Jedan od boljih igrača naše lige Dragan Grivić je na debiju pred podgoričkom publikom pokazao da će biti veliko pojačanje za Budućnost, a kako i rade pravi sportisti bio je iskren kada je u pitanju njegov spektakularan gol sa desne strane.

Šut ili centaršut?

"Iskreno nije bio šut već pokušaj centaršuta, ali hvala bogu lopta je pošla tačno gdje treba", istakao je Grivić.

O meču je rekao.

"Znali smo da na Kosovu nismo dobro odigrali, a obećali smo i navijačima i nama da ćemo sve da popravimo - uspjeli smo i zasluženo smo prošli dalje", zaključio je bivši bek Sutjeske.

Bonus video: