Evropska sedmica u Podgorici: Dečić i Mornar igraju istog dana, Budućnost 48 sati kasnije

Uefa odredila termine za drugo kolo Lige konferencija - poznata su i imena sudija za prve mečeve, kao i da će Mornar protiv Radničkog iz Kragujevca u gostima igrati u Leskovcu

14519 pregleda 6 komentar(a)
Vladimir Perišić slavi gol kojim je Budućnost stavila tačku na meč sa Mališevom u 1. kolu, Foto: FK Budućnost/Facebook
Vladimir Perišić slavi gol kojim je Budućnost stavila tačku na meč sa Mališevom u 1. kolu, Foto: FK Budućnost/Facebook

Plasman sva tri crnogorska tima u drugu rundu Uefinih kvalifikacija napravio je "gužvu" u Podgorici, pošto će zbog ranije obavljenog žrijeba svi naši klubovi biće domaćini u revanš mečevima Lige konferencija.

Kako je poznato da samo dva stadiona u našoj zemlji zadovoljavaju standarde Uefe za ovaj rang takmičenja, tako je jasno da će kraj jula i početak avgusta u Podgorici biti u znaku fudbala.

Utorak, 30. jul biće rezervisan za Dečić i Mornar, a četvrtak za Budućnost.

Crnogorski prvak od 21 sat na stadionu pod Goricom ugostiće Dinamo iz Batumija, dok će 15 minuta ranije na "DG Areni" početi meč između senzacije iz Bara i Radničkog iz Kragujevca.

Dva dana kasnije šansu za narednu rundu najmlađeg Uefinog takmičenja tražiće i Budućnost - na svom terenu, pod Goricom, dočekaće CSKA 1948 (21h).

Kada su u pitanju prvi duelu, Dečić će u Gruziji igrati u srijedu, 24. jula (19h), Budućnost na čuvenom stadionu "Vasil Levski" dan kasnije (19.30h), a istog dana Mornar će igrati protiv Radničkog, ali ne u Kragujevcu već na novom stadionu u Leskovcu (20h).

Uefa je odredila i sudije za prve mečeve, pa će utakmicu Dinamo - Dečić voditi Kazahstanac Sajat Karabajev, duel CSKA 1948 i Budućnosti arbitar iz Gruzije Irakli Kvirikašvili, a okršaj Radničkog i Mornara grčki sudija Joanis Papadopoulos.

Bonus video: