Marušić o novom treneru, kapitenskoj traci, poziciji u timu...

"Igraću gdje trener želi. Imamo više rješenja na lijevoj nego na desnoj strani, ali sezona je duga i potrebni su nam svi igrači"

22493 pregleda 2 komentar(a)
Marušić tokom priprema ovog ljeta, Foto: S.S.Lazio/X
Marušić tokom priprema ovog ljeta, Foto: S.S.Lazio/X

Adam Marušić je godinama jedan od simbola Lacija, a svoju osmu sezonu u klubu iz Rima počeo je sa kapitenskom trakom na prijateljskom meču protiv nižerazrednog Auronca.

Očekivano bio je to lakši trening za "bjankoćeleste" (23:0), a nakon utakmice crnogorski fudbaler je govorio za klupsku televiziju.

"Kapitenska traka? Nakon odlaska Ćira Imobilea naš kapiten je Danilo (Kataldi), ali kako ovog puta nije igrao, traka je završila kod mene - ponosan sam zbog toga, ali čak i bez nje osjećam veliku odgovornost, jer uvijek moram da igram najbolje što mogu", objasnio je naš as.

Lacio su tokom prethodne sezone vodila dvojica trenera, Mauricio Sari i Igor Tudor, dok u novu "neboplavi" ulaze sa novim šefom struke - Markom Baronijem, koji je stigao iz Verone.

"Novi trener ima veliku želju za radom, odmah se osjeća koliko je jak - ima svoju ideju igre i odličan je motivator. Naravno, jasno je da moramo da nastavimo da radimo još mnogo", naglasio je Marušić.

Mnogi Marušićevi saigrači sa kojima je godinama dijelio svlačinicu napustili su Lacio ovog ljeta.

"Otišli su Felipe Anderson, Luis Alberto, Ćiro Imobile... Tu su novi momci, a na nama iskusnijima je da im objasnimo u kakvo okruženje su došli i kakva su očekivanja", dodao je Marušić.

Tokom godina u Laciju, crnogorski fudbaler je igrao na nekoliko pozicija (bek, krilo, čak i štoper) bilo na lijevoj ili desnoj strani...

"Igraću gdje trener želi. Imamo više rješenja na lijevoj nego na desnoj strani, ali sezona je duga i potrebni su nam svi igrači", zaključio je Marušić.

Bonus video: