Viktor Đukanović na radaru Lacija, Hamarbi spreman za transfer

Viktor Đukanović na užem spisku kandididata za popunu posljednje pozicije u napadu Lacija

8445 pregleda 6 komentar(a)
Prednost Đukanovića je da voli da igra na lijevoj strani u napadu, Foto: FSCG
Prednost Đukanovića je da voli da igra na lijevoj strani u napadu, Foto: FSCG

Nakon pet angažovanih novih fudbalera (Čauna, Noslin, Dele-Baširu, Tavares i Kastrovili), Laciju nedostaje još jedan ofanzivni vezista ili krilo, kako bi kompletirao ekipu.

Dazn.com, javlja da, konkretno, Lacio traži lijevo krilo koje bi bio zamjena za Zakanjija, koji je juče odradio prvi trening, ali da bi bilo idealno pronaći igrača koji bi osim te, mogao pokriti i još dvije pozicije u napadu za formaciju 4-2-3-1, sa kojom radi trener Baroni.

Dazn javlja da Lacio kao jedno od pojačanje za tu poziciju vidi u Viktoru Đukanoviću iz Hamarbija.

Švedski klub je blizu odluci da prihvati ponudu od pet miiona obešećenja, a 20-godišnjem Đukanoviću nude ugovor na pet godina u "nebesko-plavom" dresu sa godišnjom platom od milion eura, koja može samo biti veća nakon svake sezone.

Dazn navodi da je Đukanović odličan tehničar, brz i uprkos podatku da bolje igra desnom nogom, odlično se snalazi i voli da igra na lijevoj strani.

Odlikuje ga i veliko samopouzdanje a postigao je 11 golova u 25 utakmica u svojoj prvoj sezoni u Švedskoj.

Uz to, Đukanoviću bi u adaptaciji pomogao kolega iz reprezentacije Crne Gore, Adam Marušić.

Ipak, Lacio ima još opcija, jedna od njih je Francuz iz Sasuola, Arman Laurenti ali je on tri puta skuplji, kao i Argentinac Đovani lo Selso, za kojeg bi trebalo 10 miiona obeštećenja ali i plata od četiri miliona godišnje.

Postoji i opcija, koja uključuje više klubova da Lacio na poziciji za koju konkuriše i Đukanović, angažuje Holanđanjna iz Fejnorda Kalvina Stengsa.

Lacio mora da vodi računa i o potrošnji, jer je za pojačanja već platio 40 miliona dok je od transfera Luisa Alberta i Ćira Imobilea, zaradio tek 12 miliona.

Bonus video: